Voetbal  4de provinciale D Hoger-Op Veltem B

Zelfs Cristiano Ronaldo zou jaloers zijn, Enzo Roosen scoort voor Veltem B zes keer in minder dan halfuur: “Na vijftig minuten kreeg ik al applausvervanging”

Enzo Roosen: “Dit gaat me niet te vaak meer lukken.”  ©  Vel

De B-ploeg van Veltem won afgelopen weekend met 8-0 van Haren. Enzo Roosen scoorde daarvan zes keer. Hij lukte zelfs een dubbele hattrick binnen het eerste halfuur. Daarmee zit de 18-jarige Roosen aan elf treffers in amper vijf wedstrijden. “Dit gaat me niet te vaak meer lukken”, blikte Roosen terug op een begenadigde avond.

Bart Devaere

De wedstrijd tegen het B-elftal van FC Haren was pas vijf minuten aan de gang of Roosen had zijn eerste van twee hattricks al beet. “Ik denk dat ze in Haren vergeten waren dat er bij de meeste ploegen een diepe spits meespeelt”, lacht Roosen.

“We waren erg gretig aan de partij begonnen en grepen de tegenstander meteen bij de keel. Als je dan onmiddellijk drie keer kan scoren, is de fun bij de tegenstrever er wel wat van af. En het bleef maar duren, want zes minuten later scoorde ik mijn vierde goal en binnen het halfuur had ik zes streepjes achter mijn naam staan.”

“Drie keer verscheen ik alleen voor de keeper, de drie andere doelpunten kwamen er na perfecte voorzetten van Cédric Crispeyn en Brecht Lameire. Uiteraard wist ik met mijn geluk geen blijf. De coach gunde me dan ook al na vijftig minuten een publiekswissel.”

Top vijf

Roosen en Veltem gingen op de openingsspeeldag op eigen veld nog zwaar onderuit tegen Kessel-Lo, maar wonnen nadien drie van hun vier wedstrijden. “Volgens mij moet het ons toch lukken om met deze groep binnen de top vijf te eindigen. We hebben een vrij jonge groep met de meeste jongens die hier in Veltem zijn opgeleid. Ikzelf ben hier beginnen voetballen op mijn vijfde. Mijn lengte, kracht en snelheid zijn mijn voornaamste wapens als spits. Dit is mijn eerste seizoen dat ik aantreed met het B-elftal.”

Tijdens de week trainen enkele jongens van de ploeg ook al mee met de Veltemse A-ploeg. “Hoewel we afzonderlijk trainen en elk onze eigen trainersstaf hebben, is de wisselwerking tussen A en B-ploeg heel goed in Veltem. Op termijn moet het ook mijn ambitie zijn om eens enkele keren te mogen meetrainen bij de A-kern. Maar goed, dat is toekomstmuziek, eerst gaan we proberen om met onze B-ploeg een mooi klassement te behalen. De sfeer in de groep is optimaal, zeker na die 8-0-zege”, aldus Roosen, die in zijn eerste jaar zit in Brussel in de richting interieur en vormgeving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten