Volleybal Nationale 3 Lizards Lubbeek Leuven

Andy D’Hondt: “Ik streef naar perfectie, maar besef dat perfectie niet bestaat”

Andy D’Hondt: “We speelden vorig seizoen kampioen in promo 1 en willen opnieuw een sterk seizoen neerzetten.”  ©  Vel

Andy D’Hondt (38) is al 18 jaar trainer. Het begon bij de U15 van Kinrooi en coach ondertussen de vrouwen van Lizards Lubbeek Leuven. Nota bene zijn eerste club buiten het Limburgse.

“Het is door Dries Hoeyberghs dat ik hier drie jaar geleden ben beland”, vertelt D’Hondt. “Ik leerde hem kennen tijdens onze cursus voor trainer A en we zijn aan de praat geraakt over Lubbeek Leuven. De club zocht een trainer voor de eerste vrouwenploeg. Die uitdaging zag ik wel zitten. We speelden vorig seizoen kampioen in promo 1 en willen opnieuw een sterk seizoen neerzetten. Een doel dat ik voor mezelf heb gesteld, is om ook extra jonge speelsters te integreren in de groep. Niet enkel met de bedoeling om mee te trainen, maar ook om echt mee te spelen. Ik wil hen klaarstomen om ook een plaats af te dwingen. Ik heb vroeger nog de provinciale selectie in Limburg getraind en ben graag bezig met jong talent. In die tijd was ik enorm veel bezig met volleybal. Ik was al vroeg gestart met training geven en heb me bij Kinrooi opgewerkt tot jeugdcoördinator en heb heel wat volleybalmanagement gedaan.”

“Met mijn twee kindjes heb ik gekozen om wat meer in te zetten op mijn gezin, maar bij Lubbeek kan ik het gezinsleven en het volleybal combineren. Ik ben iemand die zelf veel nadenkt over het spelletje en analyses maakt. Dan komt het al wel eens van pas als ik een uur en een kwart naar huis moet rijden. De wedstrijden probeer ik ook steeds goed voor te bereiden in verschillende stappen. Ik krijg veel hulp van mijn assistent voor de scouting en de videoanalyse. Die analyseren we verder samen en dat breng ik dan over op de ploeg. Eerst wat algemene info over de tegenstander en daarna meer tactische en technische richtlijnen. Als derde punt probeer ik elke speelster apart nog wat mentaal bij te sturen door in te spelen op de emotie. Dat is een aparte methode waar ik ook al leergeld voor heb betaald. De ploeg moet er voor openstaan en dat is niet overal het geval heb ik gemerkt. Ik streef naar perfectie, maar besef dat perfectie niet bestaat.” (lvh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten