Voetbal 4de provinciale B SC Blankenberge B / KM Torhout B / SV Oostkamp B

Coaches van nieuwe B-ploegen in 4B zijn unaniem: “Jeugdzondes en wispelturigheid maken deel uit van het leerproces”

De B-ploegen van SC Blankenberge (linksboven) en KM Torhout (onder) speelden vorig weekend 2-2 gelijk tegen elkaar. Steve Verkeyn (rechtsboven) zag zijn SV Oostkamp B met 2-0 verliezen in Aartrijke. © if, rr

Blankenberge / Torhout / Oostkamp -

SC Blankenberge, KM Torhout en SV Oostkamp pakken in de nieuwe competitie uit met een B-ploeg in vierde provinciale B. De rode draad vormen de kleine jeugdzondes, maar de ervaring en de evolutie vinden in elke club een positieve bijklank. The best is yet to come.

Benny Lingier

Vorig weekend stonden de B-ploegen van SC Blankenberge en KM Torhout tegenover mekaar. Het duel eindigde op 2-2. “We kwamen 2-0 voor, maar we brachten de doodsteek niet toe”, aldus de Blankenbergse T1 Remi Ramon, die geschorst moest toekijken. “4-0 lag binnen bereik, maar na de terechte rode kaart voor Ndaw volgde meteen de 2-2 na een vrijschop. Met tien vochten we om het punt thuis te houden en dat lukte. Alles zit goed, je ruikt de positieve gang van zaken. Deze jonge groep moet wel nog veel bijleren, zoals de looplijnen respecteren.”

Blankenberge B begon met twee zware nederlagen (7-3 op Sint-Joris en 0-9 tegen Varsenare B) aan het nieuwe avontuur. “Onze 0-1-overwinning tegen Beernem B betekende een enorme opluchting”, aldus Victor Brusselle. “Starten met twee verliesbeurten zette een domper, maar onze multiculturele ploeg tankte inmiddels vertrouwen. Onze groep bestaat voor de helft uit jeugdspelers van KSCB en voor de andere helft uit spelers die T1 Ramon op de kop tikte.”

Aaron Vanthournout, T1 van de B-ploeg van KM Torhout, kon zich maar moeilijk verzoenen met het gelijkspel in Blankenberge. “Hun keeper pakte een penalty en wij buitten het numerieke overwicht niet uit. Bovendien troffen we twee keer de lat. Ik vind het een gemiste kans, we lieten twee punten uit onze handen glippen. Na een deftige voorbereiding tellen we 7 op 12. Volgens mijn bescheiden mening schuilt er vrij veel talent in mijn groep. Hun jonge leeftijd is synoniem van wispelturigheid. Bij KM Torhout staat de jeugdopleiding gelukkig op een hoog niveau. Ik meen dat we op dat vlak verder staan dan andere clubs.”

SV Oostkamp B van T1 Steve Verkeyn telt slechts 3 op 12. “We moeten door een lang leerproces, maar verlies niet uit het oog dat Wingene, Wenduine en Aartrijke al ons pad kruisten. Ons verhaal in 4B kent dezelfde mogelijkheden niet van andere B-teams. Ik beschik stuk voor stuk over piepjonge kerels, uitsluitend een U19-kern. De nationale beloften van SVO staan nog boven ons. Vaak merk je dat het moeilijk lukt tegen oudere, ervaren kerels die meester zijn in intimidatievoetbal. Deze stap maakt deel uit van de harde realiteit en die moeten we zetten. Elke week zie ik de groep in de goeie richting evolueren. Jeugdfoutjes moet je incalculeren, ze behoren tot het ontbolsteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten