Voetbal 2de provinciale B Jong Male

Promovendus Jong Male verbaast vriend en vijand met perfecte start: “Hier hielden we helemaal geen rekening mee”

Jason De Swarte zette Jong Male tien minuten voor tijd met de openingsgoal op weg naar de 0-2-zege in Heist. © Bart Vandenbroucke

Brugge -

Jong Male kent een verbluffende start als nieuwkomer in tweede provinciale B. Afgelopen weekend ging ook FC Heist met 0-2 voor de bijl, al besefte coach Stijn Desmet dat de drie punten vooral aan keeper Cedric Vanhee te danken waren en dat de ploegprestatie aan de flauwe kant was.

Benny Lingier

“Met het maximum na vier speeldagen hield ik nooit rekening”, bekent de Maalse T1. “We hebben vrij zware kalibers achter de rug, maar in de eerste competitiematch tegen Club Roeselare werd de toon meteen gezet met 4-0-winst. Tegen Heist holden we vreemd genoeg tachtig minuten achter de feiten aan. Het was ronduit slecht: foute keuzes qua passing, verkeerde lange ballen, niks klopte. Gelukkig bleek Heist onmondig voorin en was keeper Vanhee de man van de match. Heel wat één-op-één-situaties bracht hij tot een goed einde. Al vier weken op rij zijn we dodelijk efficiënt, nu met late goals van De Swarte en Van De Water. We hielden ook drie keer de nul, dat scherpt het vertrouwen aan. Voorlopig krijg ik de indruk niet dat we geviseerd worden, maar volgend weekend is het thuis tegen Zwevezele big business. We zullen vanaf de eerste seconde attent moeten zijn. Uiteraard ben ik tevreden over onze 12 op 12. Elk punt op zak nemen ze je nooit meer af.”

“Onze match in Heist bleef onder het niveau van de voorbije weken steken”, bevestigde keeper Cedric Vanhee. “De beweging was gering, we vonden de vrije man niet. Ik acht het best mogelijk dat we deze partij te gemakzuchtig opnamen. Drie keer hielden we al de nul. Tegen Club Roeselare en Kanegem kreeg ik amper werk op te knappen, maar tegen Heist kwam ik veel in beeld. Alles liep om een moeilijk aanwijsbare reden fout. Telkens opnieuw werd de verkeerde beslissing genomen. Coach Desmet schakelde over naar een 3-5-2-systeem omdat we onder druk raakten. Pas op het einde maakten we het verschil. Na mijn vertrek bij Zedelgem kwam ik goed terecht in Male, met zo’n geweldige kern. Het was de correcte beslissing, maar natuurlijk blijf ik Excelsior volgen. Ik ben opgetogen dat mijn opvolger, de jonge Ward Maréchal, er heel fijn werk levert.”

“Hopelijk houdt dit zegefeest nooit op”, besluit Cedric Simoens. “Tegen Heist ging het er soms erbarmelijk aan toe, maar onze doelman presteerde op een uitzonderlijk niveau. De rest van de ploeg kende de klassieke offday. Dit was dan ook een overwinning waar een tikje geluk mee gemoeid was. Zwevezele wordt een zware klus, maar de sfeer in de groep zit perfect en alles loopt gesmeerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten