Basketbal WK in Australië

Becky Massey wil met Belgian Cats stunten in kwartfinale tegen WK-gastland Australië: “Jammer dat Emma Meesseman uitviel, maar we moeten verder”

Becky Massey in actie in het groepsduel tegen Bosnië en Herzegovina. © BELGA

Bredene / Oostende -

Becky Massey is één van de vele West-Vlaamse meiden in de selectie van bondscoach Valéry Demory op het WK in het Australische Sydney. Donderdag (12.30 uur Belgische tijd) speelt ze met tweelingzus Billie en de andere Belgian Cats de kwartfinale tegen gastland Australië. “Jammer dat we Emma Meesseman met een blessure missen, maar we moeten verder en gaan voor een stunt”, zegt de 22-jarige en 1m88 grote power forward.

Patrick Ceulemans in Sydney

Elise Ramette, Emma Meesseman, Kyara Linskens, Julie Vanloo en Billie en Becky Massey: ook na het tijdperk van de Ieperse bondscoach Philippe Mestdagh blijft West-Vlaanderen met zes speelsters in een selectie van twaalf hofleverancier bij de Belgian Cats. Met onder meer een supertalent als Nastja Claessens nog in de wachtkamer is de West-Vlaamse opvolging ook al een feit.

Billie en Becky Massey zijn zowat het gezicht van de fameuze Next Gen-generatie bij de Belgian Cats. De tweelingzussen zijn nog maar 22 jaar, genoten hun opleiding onder meer aan de Topsportschool in Wilrijk en bij Sint-Katelijne-Waver, en waren al enorm succesvol bij de Young Cats en U16-, U18- en U20-selecties. Ze behoren ook al enkele jaren tot de selectie van de Belgian Cats. Billie maakte vorige zomer het EK (bronzen medaille) en de Olympische Spelen in Tokio (kwartfinale) mee, Becky was erbij op het EK.

“Dit is mijn eerste WK, en dan nog in het mooie Sydney. In begin van de voorbereiding brachten we één keer een bezoekje aan de stad. Heerlijk om toch een beetje de sfeer op te snuiven. Nu staat uiteraard alles in het teken van het WK. Met een 3 op 5 kenden we een succesvolle eerste ronde”, aldus Becky Massey, die al enkele frisse invalbeurten maakte en tegen China zelfs in de basisvijf stond. “Omdat Emma Meesseman met een kuitblessure kampt. Dat is uiteraard jammer voor Emma zelf, maar ook voor de Belgian Cats. Zij is onze ultieme sterkhouder. We mogen echter niet meer achterom kijken en moeten nu vol aan de bak in de kwartfinale tegen Australië. Ja, het nummer drie van de wereld, die ook nog eens de steun van 12.000 fans zal krijgen. We staan voor een loodzware opdracht, maar we gaan ervoor. We dromen stiekem van een stunt, want als underdog hebben we al verschillende keren verrast. Ons WK is met een kwartfinale en topachtplaats al geslaagd, maar we willen meer en dromen van de halve finales.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten