Basketbal Tweede Landelijke Sgolba/Gembas

Ploegen uit het Meetjesland kunnen eindelijk aan hun competitie beginnen

“Mits een goede start kunnen we nadien kijken of er meer mogelijk is”, zegt Thibault Devreese, aanvoerder van Sgolba.  

Sander Cocquyt ruilde Basket Meetjesland in voor Gembas. ©  Marc Van Hecke

1 / 2
Aalter -

Na een voorbereiding die een eeuwigheid leek te duren, start dit weekend eindelijk ook de competitie in tweede landelijke. Sgolba Aalter opent zaterdag om 20.45 uur thuis met een topper tegen Panters Baasrode. Streekgenoot Gembas Knesselare trekt zaterdag, met opworp om 17.30 uur, naar Basics Melsele B.

Johan Gaudissabois

Het Sgolba Aalters van Thibault Devreese kampt met veel geblesseerde spelers.

”We zullen zaterdag alvast Jeroen Baele moeten missen”, weet Devreese. “Jeroen sukkelt met een blessure aan het bovenbeen. Zelf ben ik door een ontstoken knie na de confrontatie in de beker met Hansbeke ook lang out geweest. Eigenlijk ben ik pas echt terug fit. We hopen ook Maxim De Clercq (hamstringblessure, red.) en Glen Allary (enkelblessure, red.) te recupereren. Er wacht ons met Baasrode alvast een moeilijke opdracht. Panters boekte aardige resultaten tijdens de voorbereiding. Het is een ploeg die het moet hebben van het collectief, maar ook individueel is iedereen bij hen tot veel in staat. We zullen er alles aan doen om onze supporters een spannende match aan te bieden en uiteraard gaan we voor winst”, aldus de Aalterse aanvoerder.

“Wat onze ambities zijn? Gelet op de omstandigheden wil ik uitgaan van een rustig seizoen. Mits een goede start kunnen we nadien kijken of er meer mogelijk is.”

Gembas Knesselare wil bij eerste vier finishen

Gembas Knesselare trekt zaterdag met Sander Cocquyt, die in het tussenseizoen Basket Meetjesland inruilde voor Knesselare, naar Basics Melsele B.

”Na enkele slechte matchen tijdens de voorbereiding tegen onder meer Hansbeke en Roeselare wonnen we van Houtem”, vertelt Cocquyt. “Dat betekende de ommekeer. We zullen zaterdag Dries Vandenhoutte moeten missen, maar toch reken ik op winst. Melsele B hoort voor mij niet thuis bij de toppers. Om niet in degradatieproblemen te geraken, mikken we in de eerste ronde resoluut op de top vier.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten