Basketbal Top Division 1 ION Waregem

Lars De Lepeleire moet al snel op bezoek bij ex-ploeg Ieper na terugkeer bij Waregem: “Buikgevoel gevolgd”

Lars De Lepeleire draagt opnieuw het shirt van ION Waregem. © Bart Vandenbroucke

Tweede speeldag in Top Division 1 en met SKT Ieper-ION Waregem staat er al een derby van formaat op het programma. Voor Waregem-guard Lars De Lepeleire (31) betekent dat al snel een weerzien met zijn ploeg van vorig seizoen.

De Lepeleire moet omwille van een blessure wel al vier weken vanaf de zijlijn toekijken. “Ik kan je meteen goed nieuws verklappen”, verrast hij. “Ik mag vanaf deze week gewoon weer meetrainen, na heel positieve testen bij de kinesist. Vier weken geleden tijdens de Falco Cup heb ik mijn knie overstrekt. Na een vrij intense revalidatie voel ik er op dit moment nog vrij weinig van, dus dat is positief.”

“Ik koos inderdaad voor de terugkeer naar Waregem, waar ik eerder al acht jaar aan de slag was”, vervolgt De Lepeleire. “Het is de club waar ik me volledig heb ontplooid in Top Division 1 en een heel warme club om in terecht te komen. Vorig seizoen in Ieper liep het niet helemaal zoals gepland. Toen Waregem-coach Jan Guns me contacteerde, heb ik eigenlijk gewoon mijn buikgevoel gevolgd en voor een terugkeer geopteerd. Ik had altijd al een goeie band met hem en zei bij mijn vertrek dat ik ooit nog eens voor hem zou spelen.”

Ondertussen maakte guard Robin Spaens de omgekeerde beweging van Waregem naar Ieper. “Ik ken Robin en ben er 100% zeker van dat hij erg gemotiveerd zal zijn zaterdag. Het zal aan ons zijn om daar een pasklaar antwoord op te vinden”, aldus De Lepeleire. “Ik babbelde onlangs nog met Ieper-coach Bruce Minne over zijn ploeg van dit seizoen. Naar mijn mening beschikken ze nu over een pak betere buitenlanders dan vorig seizoen. Ik hoop dat ze ook een goed seizoen draaien, behalve als ze tegen ons spelen (lacht).”

Robin Spaens: “Geen klik in Waregem, wel in Ieper”

Voor Robin Spaens wordt het zaterdag dus ook een speciale wedstrijd. “Dat klopt, want je treedt altijd met een wat ander gevoel aan tegen een ex-club”, zegt Spaens, die terug is in Ieper na een wat ongelukkige afloop van zijn periode bij Waregem. “Bij Waregem heb ik nooit problemen gekend, maar je kon van beide kanten voelen dat de echte klik ontbrak. Met Ieper klikt het wel gewoon goed. Er heerst een zeer familiale sfeer. Je krijgt het gevoel dat er weinig druk is, ondanks de ambities en de zeer resultaatgerichte aanpak. Het is een genot om in zo’n club te kunnen spelen. De spelersgroep hangt ook goed samen en de sfeer zit goed, ook al hebben we allemaal een heel diverse achtergrond. Daardoor zien we elkaar weinig buiten het basketbal, maar dat vormt duidelijk geen obstakel voor onze teamspirit.” (bdz, ccw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten