Voetbal  4de Provinciale D  VCE Houtem B - KFC Baasrode 6-5

Geoffrey Heirman na eerste nederlaag in knotsgekke wedstrijd: “We mikken op de top vijf”

Geoffrey Heirman: “We betaalden de tol voor de slechte start.”  ©  Gregory Van Gansen

Baasrode -

Baasrode ging afgelopen zaterdag na een knotsgekke wedstrijd met 6-5 de boot in bij Houtem B. Geoffrey Heirman, de trainer van Baasrode, verwees naar het kunstgras, maar bouwt in zijn vijfde seizoen verder bij de Scheldeploeg, die op de Molenberg het complex deelt met de kaatsclub.

Wim Redant

Terwijl de kaatsclub op het hoogste niveau jaarlijks meestrijdt voor de landstitel, draait de voetbalclub mee in de kelderverdieping van het Oost-Vlaamse voetbal. De 36-jarige Geoffrey Heirman zet mee de schouders onder de voetbalclub.

“Voetbal en kaatsen gaan hand in hand in Baasrode”, weet Heirman. “We steunen elkaar bij activiteiten en moedigen elkaar aan. Als voetbalclub komen we van ver terug sinds ik hier vijf jaar geleden de touwtjes in handen nam. Ik woon vlakbij het terrein van Baasrode, waar ik mijn spelerscarrière startte en ik ook stopte met voetballen. Na het vertrek van coach Eddy Van Beneden stapte ik in als interim-coach. Het opzet was dat ik een paar weken zou overnemen zodat er dan tijd was om een nieuwe trainer te zoeken. Maar kijk, ik sta hier nog steeds. Intussen werd ook een bestuurswissel doorgevoerd, waardoor er onder impuls van de nieuwe voorzitter Hélène Rossignol een nieuwe wind waait. Zo beschikt de club op twee ploegjes na nu over een volledige jeugdpiramide.”

Na de nederlaag op Houtem B tuimelde Baasrode naar de derde plaats.

“Vlierzele prijkt op kop met twaalf op twaalf en is ongetwijfeld de titelfavoriet. We mikken zelf op de top vijf, al zitten we in een ons onbekende reeks. De voorbije jaren werden we steeds onderverdeeld in een op het Waasland gerichte reeks waar het niveau hoger lag dan in onze nieuwe reeks. Op Houtem B begonnen we ongeconcentreerd aan de wedstrijd, wat wel een pijnpunt is. Na een halfuur stonden we met 4-1 in het krijt. We vochten terug, maar betaalden de tol voor de slechte start in de eindafrekening. Houtem B was zeker te kloppen, maar toonde zich wel bedreven op het eigen kunstgrasveld. Zelf kampen we intussen nog met een handvol afwezigen die het niveau nog stevig kunnen opkrikken. Goran Joos, Kjell De Klerck, Arne Ringoot en Jimmy Van Puyenbroeck liggen in de lappenmand, terwijl Mathijs Van Boven nog twee weken met vakantie is. We trekken sowieso de kaart van de jeugd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten