Voetbal 3de provinciale A FAC Waarschoot

Koen Goethals wil met FAC Waarschoot nog een stap vooruit zetten: “We blijven wel onze filosofie trouw”

Koen Goethals: “Er zijn voldoende kandidaten voor een ticket voor de eindronde.”  ©  photo Marc Van Hecke

WAARSCHOOT -

Met een negen op twaalf heeft FAC Waarschoot de competitiestart niet gemist, al hadden de Leeuwkes heimelijk op nog iets meer gerekend. “We gingen op de eerste speeldag op eigen veld onderuit tegen Daring Maria-Aalter”, zegt Koen Goethals, de trainer van Waarschoot. “We hadden die nederlaag niet ingecalculeerd, maar kenden toen een offday.”

Johan Polet

“Het was een accident de parcours die iedere ploeg in een lang seizoen wel eens overkomt”, aldus Goethals. “We hebben die nederlaag in de voorbije wedstrijden rechtgezet met zeges tegen FC Kaprijke-Bentille (0-4, red.), Standaard Muide (2-1, red.) en afgelopen zaterdag tegen VV Zomergem. We wonnen met 0-4 bij de Mickey’s, maar kenden op een smal en slecht veld een moeilijke eerste helft waarin Arno Vandenhende pech kende met een schot tegen de lat. Gelukkig gingen we in de tweede helft niet te overhaast voetballen en konden we ons overwicht in vier doelpunten omzetten.”

Met de thuismatch tegen Eendracht Hansbeke staan jullie zondag voor een serieuze test.

“Eendracht Hansbeke mag mikken op een plaats in de top zes van de rangschikking. De ploeg van mijn collega-coach Frederik Standaert heeft zich fors versterkt, dat terwijl het voordien al een moeilijk te bespelen tegenstrever was. Hansbeke behaalde ook al negen punten en verloor enkel van het ambitieuze Evergem 2020. We zullen ons beste niveau moeten halen om te winnen.”

Wat is jullie doelstelling voor dit seizoen?

“We willen minstens even goed doen als vorig seizoen, toen we op de zesde plaats strandden. Dat wordt geen sinecure, want met onder meer Evergem 2020, VK Watervliet, SK Lochristi, SK Wachtebeke, FC Sint-Kruis-Winkel en Eendracht Hansbeke zijn er voldoende kandidaten voor een ticket voor de eindronde. Wij behielden onze spelersgroep en vulden die aan met Seppe Van Overbeke (terug van FC Lembeke, red.) en doelman Jenne Van De Voorde. Ayim Ohemeng en doelman Dries Verborgt trokken naar VK Watervliet. We hebben een jonge ploeg met heel wat spelers uit de eigen rangen. We blijven die filosofie trouw. Beloftevolle jongeren krijgen voldoende kansen om naar de A-kern door te stromen. De toekomst van FAC Waarschoot ziet er veelbelovend uit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten