Voetbal 2de afdeling VV A Jong Essevee

Jonge Est Kevor Palumets wil doorbreken bij Zulte Waregem: “Maar ik voel mij niet te groot voor Jong Essevee”

Kevor Palumets scoorde een kleine twee weken geleden voor Jong Essevee tegen Lokeren-Temse. © Zulte Waregem

Waregem -

Kevor Palumets (19) was tijdens de recente zomermercato de laatste aanwinst van Zulte Waregem. De Est kwam over van Paide Linnameeskond en tekende voor drie jaar aan de Gaverbeek. Palumets debuteerde al in de Elindus Arena, maar wel met Jong Essevee tegen Lokeren-Temse. Een dag om niet te vergeten, want Palumets scoorde meteen zijn eerste goal.

Koen Verdruye

Kevor Palumets is niet de eerste de beste jonge speler die elders zijn geluk zoekt. De middenvelder speelde liefst 48 wedstrijden op het hoogste niveau in Estland en vijf in de Conference League. De voorbije zomer speelde hij met Paide Linnameeskond nog mee tegen Anderlecht. Zulte Waregem is ook niet de eerste buitenlandse club van Palumets. Toen hij 16 jaar was, trok hij naar het Italiaanse Bologna, waar hij bij de U17 actief was. Het werd geen succes, want na amper één seizoen keerde Palumets al terug naar zijn thuisland en zijn eerste club Tabaslu. In 2020 maakte hij de overstap naar Paide, waar hij afwisselend bij de A-kern en de beloften speelde en goed was voor 38 doelpunten en 3 assists.

“Ik heb veel geleerd bij Bologna, maar allicht kwam die transfer nog wat te vroeg voor mij. Ik geraakte er op een gegeven moment ook geblesseerd en dan weet je dat het moeilijk wordt. Nu zijn we drie jaar verder en zelf sta ik ook verder”, legt Palumets uit. “Belangrijk is ook voor mij dat Zulte Waregem mij zelf op het spoor is gekomen nadat ik Europees tegen Anderlecht had gespeeld. Scouts merkten mij op en dat is goed voor het vertrouwen. Deze stap komt dan ook op het ideale moment voor mij en Zulte Waregem lijkt mij nu echt wel de ideale club. Dit project past bij mij en de Waregemse waarden en normen sluiten perfect aan bij mijn verwachtingen. Ik sta te popelen om de kleuren van Essevee te verdedigen en zo de fans blij te maken.”

Dat lukte al meteen in zijn eerste match bij Jong Essevee tegen Lokeren-Temse. “Ik zag dat er ruimte lag en besloot maar meteen om mijn kans te gaan en te trappen. Mijn beste positie is op de zes, maar de acht kan evengoed. Tegen Lokeren-Temse werd ik ook zo uitgespeeld. Uiteindelijk hoop ik om vroeg of laat een echte kans te krijgen in de eerste ploeg. Binnenkort ga ik hier alleen wonen. Ik heb een vaste vriendin, maar ze studeert nog in Estland. Het is wel de bedoeling dat ze naar hier komt. Voorlopig kan ik mij dus 100% op het voetbal focussen. Ik koos speciaal voor België omdat dit hier een heel interessante competitie is en qua speelminuten is het ook wel belangrijk om bij Jong Essevee terecht te kunnen. Ik voel mij daar zeker niet te groot voor, maar de eerste ploeg blijft natuurlijk wel mijn doel.”

Aangeboden door onze partners