Hockey Vrouwen Ere-afdeling

Hélène Brasseur uitgeroepen tot rijzende hockeyster: “Honderd opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, is dit ooit al gebeurd?”

“Ik verwacht dat de internationale ervaring voor een meer aan elkaar gewaagde competitie zal zorgen”, zegt Hélène Brasseur (l), hier in duel met de Nederlandse Frédérique Matla. ©  ISOPIX

Gent -

In Genval de trofeeën voor de beste hockeyspelers en -speelsters uitgereikt. Gantoise viel in de prijzen met de verkiezing van Hélène Brasseur tot ‘rising star’ bij de vrouwen. Een erkenning voor haar sterke campagne bij haar club en de Red Panthers.

Geert Stevens

De 21-jarige hockeyspeelster uit Sint-Martens-Latem zet snelle stappen vooruit. Op haar vierde kreeg ze door haar vader, die ook gek was van het hockey, bij hockeyclub Indiana een stick in de handen geduwd en intussen is ze al aan haar zesde seizoen bij Gantoise bezig. Bovendien is ze ook een vaste waarde bij de Red Panthers. Er staan al 29 caps op haar teller, met deelnames aan het EK en WK, en daar komen de volgende jaren ongetwijfeld nog een pak selecties bij.

“Wat mijn sterke punten zijn? In de verdediging ga ik elk duel aan. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de aanvalsters me niet kunnen passeren”, vertelt Hélène Brasseur, die centraal in de verdediging over een goed spelinzicht beschikt. “Dat klopt, maar aan de bal moet ik nog iets meer durf aan de dag leggen en ook aan mijn passing kan worden gewerkt”, heeft de speelster van Gantoise oog voor haar werkpunten. Met haar club is ze het seizoen intussen alweer flitsend gestart. In zoverre dat de vrouwenploeg van Gantoise, over drie seizoenen heen, nu al 91 wedstrijden na elkaar ongeslagen door de competitie dartelt.

“Dat blijft indrukwekkend en ik denk dat enkele teamleden al bezig zijn om de magische kaap van honderd ongeslagen wedstrijden te bereiken. Ik weet niet of dit ooit al is gebeurd in het hockey of in een andere sport op het hoogste niveau.”

Gantoise is dus ook dit seizoen favoriet voor de landstitel bij de vrouwen. Het zou de derde opeenvolgende titel zijn en het lijkt erop dat de ploeg van coach Kevan Demartinis te sterk is voor de Belgische competitie. “We moeten toch voorzichtig zijn met deze stelling. Veel clubs hebben zich versterkt met buitenlandse speelsters. Ik verwacht dat deze internationale ervaring voor een meer aan elkaar gewaagde competitie zal zorgen”, klinkt Brasseur voorzichtig. “In die optiek willen we in de Europese clubcompetitie sterk uitpakken. Daar ligt voor ons een enorme uitdaging. Vorig jaar vielen we net buiten de top drie, maar dit seizoen mikken we hoger.”

In een volgende fase zijn ook haar optredens bij de nationale ploeg belangrijk. “De Olympische Spelen van 2024 in Parijs spelen natuurlijk in mijn achterhoofd. Daar wil ik graag bij zijn. Ik heb het er dan ook voor over om zes dagen in de week met hockey bezig te zijn. Op maandag, dinsdag en donderdag trainen we met de Red Panthers en op woensdag en vrijdag oefen ik met Gantoise. Daarbij komt in het weekend dan een competitiewedstrijd. Het is druk, maar het plezier in wat ik doe, primeert.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent