Dimitri Vegas & Like Mike zeggen Sportpaleis vaarwel: “Tijd voor nieuwe uitdagingen”

Ook dit jaar brengen Dimitri Vegas (40) en Like Mike (36) de ‘madness’ naar het Sportpaleis, met twee shows op 16 en 17 december. Dat doen ze al sinds 2013. Maar deze keer wordt het anders: de broers kondigen het einde aan van hun succesreeks in de grootste zaal van het land.

“We hebben ongelooflijk veel goesting om ons jaar weer af te sluiten in België”, laten Dimitri Vegas en Like Mike weten in een persbericht. “En we gaan dat opnieuw met een knal doen. Maar het worden onze laatste shows in het Sportpaleis.”

De Garden of madness-shows waren sinds 2013 een constante in de agenda van de dj’s. Telkens gebeurde dat in samenwerking met Tomorrowland, dat ook de schouders zet onder de vaste party’s van de broers in het Ushuaia-hotel op Ibiza. De reden om te stoppen met de Sportpaleis-reeks? Na tien jaar vinden Dimi en Mike het mooi geweest en gaan ze op zoek naar nieuwe uitdagingen in het buitenland, klinkt het bij de ploeg van Tomorrowland.

Geen finaal afscheid

Dat bevestigt ook Dimitri Vegas. “Op een bepaald moment vraag je jezelf af wat het ideale moment is om er een punt achter te zetten”, zegt hij bij MNM. “En idealiter doe je dat, zoals dit jaar, met twee uitverkochte shows. We hebben ons altijd vastgepind op die Sportpaleis-data. Maar er zijn ook veel andere evenementen die we daarom al negen jaar niet hebben kunnen doen.”

(lees verder onder de foto)

Dimitri Vegas en Like Mike bij hun allereerste Sportpaleis-show in 2013. ©  Geert Van de Velde

LEES OOK. Dimitri Vegas over eerste filmhoofdrol en familieleven: “Tweede kindje? Dat laat ik over aan Anouk… Het was een pittige bevalling” (+)

Een finaal afscheid is het niet. “Deze beslissing betekent niet dat Mike en ik niets meer samen gaan doen. Er staat veel muziek klaar, van zowel van Dimitri Vegas & Like Mike als onze soloprojecten. Onze touragenda zit weer stampvol.”

De broers beloven wel om extra groot uit te pakken bij hun laatste passage. Ze hebben dan ook een persoonlijke link met het Sportpaleis. “Dat gebouw is een stukje familiegeschiedenis. Onze grootvader heeft de zaal mee gebouwd. Dus het is altijd surreëel om daar te staan. Bovendien is het al drie jaar geleden dat we er stonden. Het zal een beetje voelen als thuiskomen, net als bij Tomorrowland.”

Tickets voor de shows zijn nog te koop via livenation.be.

(dvg)

Aangeboden door onze partners