Voetbal 1ste provinciale SK Oostnieuwkerke

Oostnieuwkerke-voorzitter Dimitri Geerolf panikeert niet na tweede magere start op rij: “Waarom zou ik mij zorgen moeten maken?”

Trainer Romain Haeghedooren is volgens voorzitter Dimitri Geerolf de lijm in het Oostnieuwkerkse verhaal. © Bart Vandenbroucke

Staden -

SK Oostnieuwkerke sprokkelde zondag voor de tweede week op rij een puntje. Het team kon een 3-1-achterstand tegen WS Lauwe nog omzetten in een 3-3-gelijkspel. Voorzitter Dimitri Geerolf panikeert nog niet.

Amaury Verdruye

Oostnieuwkerke kon vorig seizoen op de slotspeeldag tegen rechtstreekse concurrent Zonnebeke het behoud in eerste provinciale afdwingen. KSKO hoopte na zo’n slopend seizoen op een rustigere jaargang, maar staat na vier speeldagen toch weer onderin met 2 op 12.

“Ik maak me nooit zorgen”, blijft voorzitter Dimitri Geerolf ijzig kalm. “We speelden in de eerste drie matchen tegen de huidige top drie van het klassement. Zo slecht was het dus niet. Tegen Boezinge bijvoorbeeld, dat mee zal doen voor de prijzen, pakte hun keeper uit met een fenomenale redding en kregen we nog een domme goal tegen in de slotminuten. We zijn misschien niet meteen mee met de rest van het klassement, maar we moeten dan ook een volledig nieuwe ploeg bouwen. Als je dan op WS Lauwe een 3-1-achterstand nog kunt omzetten in een gelijkspel, hoor je mij zeker niet klagen.”

Franse enclave

Her en der kwam er wat commentaar dat het landelijke Oostnieuwkerke met te veel Franstaligen voetbalt en dat dat voor een moeilijke sfeer zou kunnen zorgen. “Daar is niets van waar, integendeel zelfs”, maakt Geerolf zich sterk. “De jongens komen supergoed overeen. Als ik hun WhatsApp-groepje zie, maken die continu plezier. Ze gaan vaak samen weg en vormen een hechte vriendengroep. Sommige jongens hebben we vorig seizoen in extremis gehaald om ons alsnog te redden en dat is ze ook gelukt. Het zou oneerlijk zijn om ze nadien de laan uit te sturen. Dat verdienden ze niet. Trouwens, van enkele Vlaamse jongens hadden we veel verwacht, maar zij hebben ons enorm ontgoocheld, waardoor we zo’n slopend seizoen kenden. Wij proberen enkel te kijken naar de individuele sterktes van de spelers en zo een kwalitatieve groep samen te stellen.”

Leider van de bende is de excentrieke coach Romain Haeghedooren. De ex-speler van onder meer Moeskroen en Roeselare nam vorig seizoen het roer over van Johnny Nierynck en behoedde de club voor degradatie. “Hij is de lijm in het verhaal”, vindt Geerolf. “Hij vormt de perfecte match tussen de Franstaligen en de Vlamingen. Romain doet heel veel voor onze club. Zowel op als naast het terrein is hij elke dag druk in de weer en iedereen binnen de club werkt graag met hem. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij momenteel de juiste man op de juiste plaats is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten