Voetbal  2de provinciale C  SV Zaffelare

Jasper Nimmegeers en co. buigen 0-2-achterstand om in 6-2-winst: “We moeten vermijden dat we telkens snel moeten achtervolgen”

Jasper Nimmegeers: “We mogen de top vijf ambiëren.”  ©  NDM

Lochristi -

Spektakel in Zaffelare afgelopen zondagnamiddag waar SV op het vertrouwde kunstgrasveld zwaar uithaalde tegen Juventus Schoonaarde. Toen scheidsrechter Sven Heyerick er na negentig minuten een eind aan maakte, sierden vooroorlogse 6-2-cijfers het scorebord.

Dirk Van Bruysel

“En dan te weten dat we na amper tien minuten al tegen een 0-2-achterstand aankeken”, blikt Jasper Nimmegeers terug. “Blijkbaar moeten we eerst een doelpunt incasseren vooraleer we onszelf worden. Op de openingsspeeldag incasseerden we drie goals van Doorslaar, maar we kwamen terug tot 3-3. Nadat Doorslaar de 4-3 had genet, slaagde we er toch nog in zelf een vierde keer te scoren en een puntje mee te pikken. Ook tegen Kemzeke kwamen we op achterstand. We zetten dat recht en wonnen uiteindelijk nog vrij vlot met 3-1. Tegen Kieldrecht ondergingen we de wet van de sterkste (3-0-verlies, red.), maar nu tegen Schoonaarde was het opnieuw achtervolgen. Uiteindelijk werd de 0-2 omgezet in sprekende 6-2-eindcijfers.”

“Omdat een achterstand wegwerken niet altijd zal lukken, is dat een dringend werkpunt. We moeten leren om scherper te starten. Misschien beginnen we iets te afwachtend en spelen aanvankelijk in functie van de tegenstrever. Op die manier slikten we de voorbije weken te veel doelpunten. Wat ik zou veranderen? Da’s moeilijk te zeggen, maar misschien moeten we trachten om onze opponenten vanaf de eerste minuut onze wil op te leggen. Er wordt voortdurend op gehamerd dat we te veel doelpunten slikken en dat we moeten trachten de nul te houden. Misschien verlammen we onszelf zo een beetje. Misschien leidt die ingesteldheid tot krampachtiger voetbal. Dat is in ieder geval niet de speelstijl van SV Zaffelare, want we zijn normaal een dominant voetballende ploeg en dan zeker op ons eigen kunstgrasveldje.”

Met zondag een uitstap naar Bazel, een ploeg die tot op heden slechts één keer scoorde, wacht voor Zaffelare een op papier gemakkelijkere tegenstrever.

“Zeker niet”, waarschuwt Nimmegeers. “Bazel zal wellicht een ander, meer fysiek, soort voetbal spelen. Zeker na de minder goede weersomstandigheden van de voorbije dagen kan het echte grasveld er daar in Bazel zwaar bijliggen. Ook al heeft Bazel nog geen enkel punt, toch verwacht ik geen gemakkelijke match. Iedereen denkt dat we het team van Filip Strobbe gaan inblikken, maar ik zou toch maar opletten.”

“Of de stap naar Zaffelare een stap terug is? Zo zie ik het niet. Ik ben van Zaffelare en speelde er bij de jeugd. Nadien ging ik naar Lokeren om vervolgens in de nationale reeksen te spelen bij Sint-Gillis-Waas en Lochristi. Vorig seizoen speelde ik in eerste provinciale bij Doorslaar. Ik vind dat wij hier in Zaffelare nu beter voetbal brengen dan vorig seizoen bij Doorslaar. Ik zie dit dan ook lang niet als een stap terug. Integendeel, we mogen ambitie hebben en op een plaatsje bij de beste vijf mikken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten