Veldrijden Vrouwen

Alicia Franck nog een maand buiten strijd: “Naweeën van coronabesmetting spelen me lelijk parten”

Alicia Franck: “Ik moet mijn tijd nemen om beter te worden.”  ©  photo Marc Van Hecke

Lochristi -

Alicia Franck komt vooralsnog niet aan crossen toe. “Het gaat niet zo goed met me, al merk ik sinds de voorbije week wel dat ik tijdens de trainingen een beter gevoel krijg”, vertelt de 27-jarige veldrijdster uit Lochristi. “Ik moet mijn tijd nemen om beter te worden.”

Geert Stevens

“Ik sukkel al met mijn gezondheid sinds het einde van juli, toen ik corona kreeg”, aldus Franck. “Het herstel verliep vlot en ik volgde de raad om rustig te hernemen op. Maar één week later ging het opnieuw bergaf. Ik voelde me zwak tijdens de trainingen en kon geen intensieve blokken of intervaltrainingen afwerken. Als ik iets meer deed dan rustig fietsen, voelde ik me zo slap als een vod. Het leek alsof ik telkens weer een hongerklop kreeg, terwijl ik net voldoende at.”

Het deed Alicia Franck besluiten om verder onderzoek te laten uitvoeren naar de oorzaak van dat slecht gevoel.

“Een bloedonderzoek liet uitschijnen dat er iets mis was. Het was rusten en wachten tot mijn lichaam hersteld was. Intussen kon ik geen planning opzetten om de competitie te hernemen. Tot bleek dat ik door mijn coronabesmetting neuro-inflammatie in de darmen had gekregen en daardoor niet voldoende voeding kon opnemen. Dat bleek de oorzaak te zijn van het feit dat ik geen energie had op training. Deze naweeën van een covidbesmetting speelden me lelijk parten”.

Intussen zijn we alweer enkele weken verder.

“Nu heb ik het gevoel dat het de goede kant opgaat. Ik ben nog voorzichtig in mijn doen en laten en heb nog wat trainingsweken nodig om een aanvaardbaar niveau te kunnen halen. Ik streef naar een competitiestart op 20 oktober in de kermiscross van Ardooie. Normaal vertrek ik volgende week voor een stage naar Spanje. Daar hoop ik de goede benen terug te vinden die ik in juli heb achter gelaten”, aldus de nummer drie en vier van de twee recentste Belgische kampioenschappen. “De start van het seizoen heb ik gemist, maar er staan later in het seizoen best nog wat mooie uitdagingen op het programma. Mijn beste niveau terugvinden, is nu mijn prioriteit.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten