voetbal 3de Afdeling VV A Hoger Op Kalken

Simon Baes is in zijn nopjes na zes op twaalf met Kalken: “Eigenlijk konden we ook tegen leiders wat pakken”

Simon Baes: “De zege in Rumbeke was een bevestiging dat we goed bezig waren.” © Geert De Rycke

Kalken -

Promovendus Hoger Op Kalken staat na vier wedstrijden, waarvan drie verplaatsingen, met een zes op twaalf netjes in middenmoot van het klassement.

Ivan Elegeert

De rood-witten gingen enkel thuis tegen Tempo Overijse en op het veld van Voorde-Appelterre onderuit. Niet toevallig staan deze twee ploegen voorlopig nog ongeslagen aan de leiding.

“En eigenlijk hadden we tegen de twee leidersploegen ook wel meer kunnen pakken. Hoe dan ook, de zege op Rumbeke was een leuke opsteker, maar tegelijk ook een bevestiging dat we goed bezig waren. Rumbeke had tot vorige zondag ook nog niet verloren en als je daar dan twee keer scoort en geen enkel doelpunt incasseert, dan denk ik niet dat er iets af te dingen valt aan ons resultaat”, vindt Simon Baes (23) die na drie jaar jeugdopleiding bij Cercle Brugge en één jaartje bij de beloften van Racing Gent nu aan zijn vierde seizoen bij Kalken bezig is en er een vaste waarde is geworden.

“De club profileert zich als een warme familieclub. En dat is niet gelogen”, vervolgt Baes. “Toen ik hier kwam, voelde ik me meteen thuis. En dat geldt voor alle nieuwkomers. Het is ook ongelooflijk hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor de deze club en hoe dicht de band met de supporters is.”

Derby tegen Jong Lede

Die supporters en ook het bestuur kijken al een heel tijdje uit naar de derby van volgende zondag tegen Jong Lede.

“Ik hoor in de wandelgangen inderdaad al een tijdje over deze wedstrijd praten. Bij het bestuur en de supporters leeft het derbygevoel zeker. Voor ons is het natuurlijk allemaal een beetje nieuw. Het is ons eerste jaar in het nationale voetbal en elke tegenstrever is een onbekend gegeven. Maar het is duidelijk dat we zondag wel extra geprikkeld zullen zijn. Want er wordt weer heel wat publiek verwacht en we willen onze supporters in onze tweede thuiswedstrijd dit keer wel op drie punten trakteren.”

Druk is relatief

Met de zes op twaalf kan Kalken in elk geval zonder veel druk de maand oktober aanvatten.

“Maar dat betekent niet dat we de teugels zullen lossen. Druk is een relatief begrip. Iedereen gaat daar anders mee om. Eind vorig seizoen werden we vooral door de buitenwereld onder druk gezet en duurde het langer dan gehoopt voor we de promotie konden vieren. Maar die periode ligt achter ons en daar heeft iedereen ongetwijfeld ook zelf lessen uit getrokken”, besluit Baes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten