Jong lokaal acteertalent op de planken in Leietheater voor 450 man

Leietheaterdirecteur Benoît Vanraes met Manou (13), Chae (14), Lupita (13), Elise (12), Maura (12), Marte (13) en cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V). © dkr

Deinze -

Er bruist nieuw acteertalent in Deinze. Jeugdtheatergezelschap Larf! brengt op 9 oktober de voorstelling ‘Show me’ in het Leietheater. Onder hen zijn zes Deinse meisjes. “We hebben nog nooit voor zo’n grote zaal gespeeld”, klinkt het enthousiast. Maar Manou (13), Chae (14), Lupita (13), Elise (12), Maura (12) en Marte (13) zijn er klaar voor.

Ruben De Keyzer

De voorstelling is voortgekomen uit een workshop van Larf! “Het enthousiasme mondde uit in een nieuwe theaterproductie: Show me”, zegt cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V).

Het thema van de voorstelling is perfectionisme. “Het gaat om altijd de beste willen zijn, de schone schijn ophouden, en hoe dat soms wel eens mislukt”, zeggen de meisjes. “We zijn vorig jaar in de herfstvakantie beginnen repeteren. Het wordt onze eerste voorstelling in zo’n grote zaal.”

Veel plezier

De meisjes hebben al 200 tickets verkocht voor de show in het Leietheater, met nog 250 te gaan. “Je moet gewoon komen, het is supertof om naar te kijken”, zegt Lupita. “Er zijn veel grappige stukken in. De mensen zeggen ook dat we duidelijk veel plezier maken tijdens onze optredens, en dat voel je ook

“En er is ook een mooie boodschap”, zegt Elise. “We willen allemaal perfect zijn, maar dat moet niet. Het wordt geen ‘basic’ toneelstuk, je moet het zien.”

De jongeren gingen op 17 september in première in Merelbeke en begin oktober maken ze een tournee langs Wetteren, Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele en Zottegem. Op zondag 9 oktober zijn ze dus te zien in het Leietheater in Deinze. Tickets en info op leietheater.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten