Voortaan geen Rode Neuzen Dag meer, “maar maak jullie agenda vrij in het voorjaar van 2023”

Na zes jaar houdt Rode Neuzen Dag op te bestaan. Het initiatief om mentale problemen bij jongeren bespreekbaar te maken, wordt in het voorjaar van 2023 vervangen door een nieuw concept. Hoe dat precies zal heten en hoe het zal worden ingevuld, wordt nog even stilgehouden. “We wilden ons eigen verhaal schrijven.”

Wout Desmytere

“Samen met alle collega’s ben ik enorm trots op het parcours dat Rode Neuzen Dag heeft afgelegd”, zegt Kris Vervaet, CEO van DPG Media, in een persbericht. Samen met Belfius was het bedrijf één van de grote initiatiefnemers achter het evenement, dat elk jaar gepaard ging met een inzamelactie. “Op een heel toegankelijke manier hebben we een heel delicaat onderwerp kunnen aanboren. Heel wat jongeren kampen met mentale problemen en mede dankzij Rode Neuzen Dag durven velen van hen hierover nu te praten.”

De editie van vorig jaar bracht in totaal 3.061.571 euro op. Gek om daar de stekker uit te trekken, zou je dan denken. Maar de initiatiefnemers spreken ook niet over een écht einde, maar over een nieuwe koers. “Rode Neuzen Dag is een internationaal concept, dat volgens een vast format werkt”, vertelt een woordvoerster ons. “We willen de komende jaren nog meer en breder inzetten op onze jongeren, en schrijven daarom een nieuw verhaal.”

Wat komt er dan in de plaats? Het kind heeft nog geen naam, maar er zou op dit ogenblik de laatste hand worden gelegd aan een “gloednieuw, innovatief en eigentijds jongerenconcept”. In tegenstelling tot Rode Neuzen Dag, dat altijd in het najaar plaatsvond, zal dat doorgaan in het voorjaar 2023. “We zouden er al graag meer over vertellen, maar daar gaan we nog even mee wachten”, klinkt het. “Hou onze communicatiekanalen in de gaten en maak jullie agenda vrij in het voorjaar van 2023!”

Aangeboden door onze partners

Lees ook