Voetbal 3de afdeling VV A  Betekom

Jitse Hermans gelooft met Betekom in stunt tegen leider Geel: “Tegen topploegen kunnen we altijd iets meer”

Jitse Hermans (links) in duel met Nick Kuijlaars tijdens het duel tegen Wezel Sport. ©  Guy Meurs

“Een zware opdracht, maar niet onmogelijk.” Betekom staat zaterdag met de komst van leider ASV Geel voor een moeilijke wedstrijd, maar toch denkt Jitse Hermans dat er iets mogelijk is. “Tegen een topploeg kunnen we altijd iets meer”, klinkt het hoopvol bij de linkerflankverdediger.

René Beelen

“Met die voorlopige drie op twaalf kunnen we natuurlijk niet tevreden zijn”, zegt Hermans, die tegenwoordig autoverkoper is bij Toyota in Machelen. “Tegen Diest en Witgoor Dessel hadden we eigenlijk altijd moeten winnen en ook tegen Houtvenne, dat niet goed voor de dag kwam, hadden we meer verdiend dan dat ene puntje.”

Zaterdag komt promovendus ASV Geel dus op bezoek in Betekom. Met tien op twaalf staat de nieuwkomer helemaal bovenaan het klassement. “ASV Geel is een traditieclub die meer financiële middelen heeft dan onze club. Bovendien spreekt Geel de voetbalkenners ook aan en heeft het de ambitie om terug te keren naar tweede afdeling. Maar goed, tegen een gereputeerde tegenstander kunnen we altijd iets meer en stijgen we boven ons uit. Dat hebben we al eerder bewezen. Of we na die mindere start nu moeten winnen? Dar hoor ik niet graag. Het liefst voetbal ik vrank en vrij, zonder stress. Kijk, als Geel voor de titel wil spelen, zal het wel het initiatief nemen en het spel maken. We kunnen daarvan profiteren om met onze snelle aanvallers te counteren. Op die manier zal het zaterdag moeten gebeuren.”

Productiviteit ontbreekt nog

En ook al kamperen Hermans en Betekom met die drie op twaalf voorlopig onderin, ze verloren ook nog maar één keer natuurlijk. En ambitie is er wel degelijk. “Met de spelerskern die we hebben, mikken we op een plaats in de linkerkolom. We creëren in elke match veel kansen en voetballen met de nodige drive en vertrouwen. Alleen de afwerking kan nog beter en dat is het effect op de rangschikking. Onze productiviteit optrekken is een werkpunt, waar we nu veel op trainen. Bovendien zitten we ook nog eens in een supersterke reeks waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Eén keer winnen en we staan zesde, één keer verliezen en we tuimelen helemaal naar beneden.”  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten