Drie agenten beschuldigd van verkrachting: seksvideo’s werden ook gepost in Whatsapp-groep van politiezone

 ©  BELGAIMAGE

Drie politieagenten uit Luik, voorheen actief in Brussel, zijn woensdag voor de Luikse correctionele rechtbank verschenen om zich te verantwoorden voor beschuldigingen van verkrachting, voyeurisme en het verspreiden van seksueel getinte beelden zonder toestemming. Vier slachtoffers dienden een klacht in.

mtmBron: BELGA

De feiten zouden dateren uit de periode tussen november 2019 en februari 2020. Vier jonge vrouwen – kennissen van de agenten – beschuldigen het drietal van aanranding. De agenten zouden dat ook hebben gefilmd. De beelden werden zonder medeweten van de vrouwen gepost in een Whatsapp-groep van politieagenten van de zone Brussel.

Aanvankelijk ging het om seksuele betrekkingen met wederzijdse toestemming, maar toen een van de beschuldigden er nog iemand bij haalde en zo een trio opdrong aan een van de slachtoffers, die eerder duidelijk had gemaakt dat ze dit niet wilde, ging de bal aan het rollen. Via de gedeelde beelden kwamen ook andere feiten aan het licht.

“Het beroep vereist onberispelijkheid. Dit soort daden is nog ernstiger wanneer ze door politieagenten worden gepleegd. Het gaat hier om een verzwarende omstandigheid”, benadrukte de aanklager.

Tegen twee agenten die betrokken waren bij zeven aanklachten werden celstraffen geëist van 30 tot 40 maanden met uitstel. De derde beschuldigde hangt een straf van acht maanden met gedeeltelijk uitstel boven het hoofd.

De verdachten betwisten de belangrijkste aanklachten en geven enkel toe dat ze de seksvideo’s hebben verspreid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten