Conner Rousseau (Vooruit) biedt wisselmeerderheid voor maatregelen die koopkracht steunen: “Kunnen niet blijven wachten op politieke spelletjes”

 ©  DBA

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau roept de Vlaamse regering op om donderdag sowieso haar opwachting te maken in het Vlaams Parlement, of ze nu een akkoord bereikt over de begroting of niet. De socialisten zijn bereid vanuit de oppositie alle voorstellen te steunen die de koopkracht verhogen of die de facturen doen dalen. “We kunnen niet blijven wachten op de politieke spelletjes van de partijen binnen de Vlaamse regering”, aldus voorzitter Rousseau.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. Minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceert nieuw voorstel over kinderbijslag

De Vlaamse regering zit vanaf 17 uur voor het eerst weer samen, sinds de drie partijen maandag zonder akkoord uit elkaar gingen en waardoor de Septemberverklaring moest worden uitgesteld.

Normaal gezien zou die Septemberverklaring donderdag dan plaatsvinden, maar het is nog afwachten of de regering het eens kan raken over de begroting. Zoals bekend wil CD&V dat er een volledige indexering van de kinderbijslag komt, terwijl dat voor N-VA en Open VLD meer dan een brug te ver is.

LEES OOK. Wat gebeurt er als Jambon nieuwe deadline voor Septemberverklaring ook niet haalt? (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten