Zaalvoetbal  Futsal 1ste klasse RSC Anderlecht Futsal

Ooit wereldkampioen met Argentinië, tegenwoordig aan de slag bij paars-wit, Maximiliano Rescia voelt zich al goed thuis in Brussel: “Nicolas Frutos was lyrisch over Anderlecht”

Maximiliano Rescia (links) zet druk op Hamza Zaaf van FT Antwerpen in de topper van enkele weken geleden die op een gelijkspel eindigde. ©  GOYVAERTS

Na de het gelijkspel bij FT Antwerpen zette Anderlecht Futsal vorige vrijdag op bezoek bij Charleroi met een 2-5-zege de puntjes op de i. De Argentijnse international Maximiliano Rescia kijkt nu reikhalzend uit naar de komst van Malle vrijdagavond. “De nieuwe vloer doet me likkebaarden om er nog eens tegenaan te gaan.”

Wim Redant

Zonder de geblesseerde Edu kende Anderlecht vorige week bange momenten in Charleroi. Bij een 0-0-score brachten paal en lat redding. Nadien brak Roninho de ban, toen hij alert reageerde na een pegel van Fits op de deklat. Coach Luca Cragnaz kon gelukkig rekenen op een sterke Jelovcic die Dillien de tweede treffer aanbood en zelf scoorde na een knap hakje van Tomic.

Maximiliano Rescia kwam niet tot scoren, maar zorgde wel voor het evenwicht in de ploeg. Het binnenhalen van de Argentijn was voor RSC Anderlecht Futsal de zoveelste stunttransfer van sportief manager Lieven Baert. Rescia verzamelde 186 caps bij Argentinië, waarmee hij in 2016 nog wereldkampioen werd. Daarnaast pakt hij met zijn land ook nog de Copa America.

Zoontje fan van Lotto Park

“Na landstitels in Italië was ik aan een nieuwe uitdaging toe en toen kruiste Anderlecht mijn pad”, zegt Rescia. “Ik heb me mijn overstap nog geen seconde beklaagd. België is een heerlijk land om te leven. We wonen in Aalst, waar mijn zoontje van vijf ook naar school gaat. Mijn zoontje volgt het voetbal op de voet. Ik nam hem ook al mee naar het Lotto Park en hij was meteen verkocht. Ik weet dat met Lucas Biglia en Nicolas Frutos Argentijnen in het verleden hun stempel hebben gedrukt op de club. Met Biglia praatte ik nog nooit, maar Frutos drukte me op het hart dat Anderlecht een schitterende club is en dat België een fijn land is. Frutos is nu coach in de Verenigde Staten, maar was lyrisch over Anderlecht.”

Rescia tekende een contract voor twee seizoenen bij paars-wit, dat voorts toch vooral Braziliaans getint is met Roncaglio, Cristiano, Roninho, Edu en Diogo. Is er sprake van enige rivaliteit tussen Argentijnen en Brazilianen? “Nee hoor. We kunnen het uitstekend met elkaar vinden. We zijn allen liefhebbers van het mooie voetbal dat ook onze coach Lucas Cragnaz voor ogen heeft. Ik tekende voor twee jaar omdat ik in het project van Anderlecht geloof en ook mijn steentje wil bijdragen. We beschikken over een sterke ploeg die ook in de Champions League wil schitteren. De Supercup hebben we al op zak, maar dat wordt niet onze laatste prijs. Na onze zege in Charleroi willen we voor eigen publiek de lijn doortrekken tegen Malle. De sfeer in onze zaal is uitmuntend, de nieuwe vloer doet me likkebaarden om er nog eens tegenaan te gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten