Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

“Mijn lichaam kan er nog geen afstand van nemen”, Tienen-aanvaller Arne Naudts was jarenlang prof en moet nog wennen aan leven als amateur

Arne Naudts (links) vorige week aan het werk tijdens de 0-3-nederlaag van Tienen tegen Winkel Sport. ©  Guy Meurs

Na twee nederlagen op rij gaat KVK Tienen zondag voor eigen volk op zoek naar een zege tegen Patro Eisden. Vorig seizoen nog aan de slag bij de Limburgers: huidig Tienen-aanvaller Arne Naudts. De 28-jarige Naudts was jarenlang profvoetballer bij onder meer Cercle Brugge, Helmond, Lommel en MVV, maar is nu dus als amateur aan de slag in Tienen. En dat is toch even wennen. “Ik zat jarenlang in die routine van prof en kan daar niet in een vingerknip afstand van nemen.”

René Beelen

“Patro was geen succesverhaal”, kijkt Naudts terug op zijn seizoen bij de Limburgse club. “Ik speelde nog een degelijke heenronde, maar rond de kerstperiode geraakte ik geblesseerd aan de quadriceps. Daardoor werd het een terugronde in mineur en werd mijn contract bij Patro niet verlengd. De club, die over veel financiële middelen beschikt, stelde andere prioriteiten en trok een resem andere spelers aan.”

Die ambities blijken ook uit de start van Patro: met dertien op achttien zijn de troepen van Stijn Stijnen meer dan degelijk gestart. “Patro is goed begonnen, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ze in het Bergéstadion gaan komen voetballen. Wijzelf vinden voorlopig minder onze draai, maar het is nog vroeg. We weten dat er kwaliteit in onze ploeg zit, dus we maken ons zeker nog geen zorgen. Nog wat smeden aan het geheel en dat komt wel goed.”

Ook voor Naudts zelf geldt het trouwens. Ook hij kan nog beter. “Mijn productiviteit moet nog omhoog. Op de openingsspeeldag scoorde ik nog wel, maar nadien zweeg mijn kanon. Nu goed, vorige week tegen Winkel zag je al beterschap. We verloren dan wel met 0-3, maar in een betere tweede helft vergaten we onszelf te belonen.”

Dagelijks in de fitness

Naudts leefde bij onder meer Cercle Brugge en Lommel jarenlang als profvoetballer. Bij Tienen is hij nu dus amateur, maar achter de levenswijze als prof heeft hij nog geen punt gezet. “Ik maakte de keuze voor Tienen, precies omdat de trainingen ’s avonds plaatsvinden. De bedoeling was om iets meer tijd vrij te maken voor Maurice en Filemon, mijn twee jongens van twee en vier jaar. Ik ben nu huisman en dat komt goed uit, aangezien mijn vrouw nog werkt. Pas op, ik heb geen luilekkerleventje. Ik ga elke dag naar de fitness en daarnaast staat er af en toe ook nog een loopsessie gepland. Het grootste nadeel vind ik dat ik door de avondtrainingen tegenwoordig soms pas na elf uur ik in mijn bed lig. Dat laat gaan slapen gaan, dat voel ik toch. Mijn lichaam is jaren gewend geweest aan een goede verzorging en veel trainen. Ik zat jaren in die routine, daar kan ik nu niet in een vingerknip afstand van nemen. Profvoetballer zijn is een levensstijl, mensen beseffen niet altijd dat voetballers veel voor hun sport overhebben.”

Als tiener debuteerde Naudts bij Cercle Brugge. “Maar het was pas toen de ploeg degradeerde naar 1B dat ik veel heb gespeeld. Misschien had er iets meer in mijn carrière gezeten, maar ik heb geen spijt. Ik weet dat ik in 1B nog altijd mijn streng zou kunnen trekken, maar ik stel voor mezelf geen gekke ambities meer. Doelpunten maken voor Tienen, dat is nu mijn ambitie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten