Voetbal  2de afdeling VV A Eendracht Aalst - KVV Zelzate 2-1

Nieuwkomer Dylan George helpt Eendracht Aalst aan zege tegen Zelzate: “Op het einde voelde je dat de match tegen Westerlo nog in de benen zat”

Dylan George voelt zich meer en meer thuis in het Pierre Cornelisstadion. “Ik ben in Aalst bij een stabiele club terechtgekomen.”  ©  Gregory Van Gansen

Drie dagen na de knalprestatie in de beker tegen Westerlo moest Eendracht Aalst alweer aan de bak in het Pierre Cornelisstadion. De Ajuinen wonnen verdiend met 2-1 van Zelzate, maar na een tegentreffer was het toch nog bibberen tot het einde.

Wim Redant

Aalst-coach Carl De Geyseleer hield voor de komst van Zelzate vast aan zijn elftal dat zondag in de beker eersteklasser Westerlo tot verlengingen had gedwongen.

Op het halfuur bracht De Coninck de thuisploeg op voorsprong. Na een voorbereidende actie van George knalde hij heerlijk raak. Aan de overkant kreeg zowel Flament als Broeckaert e kans op de gelijkmaker, maar doelman Swinnen stond tot twee keer toe pal. Het zou Zelzate zuur opbreken, want aan de overzijde trof Panneel wel raak, na gestuntel in de bezoekende defensie.

Ook na rust dicteerde Aalst de wet. Zo trof George het zijnet en zoefde een knal van Van Den Eynde rakelings over. Zo was het Zelzate dat zich toch weer in de match knokte. Een te korte pass van Van Den Eynde werd door bezoeker Flament afgestraft. Hij zette de 2-1 op het bord. Bij Aalst begonnen ze nu plots met angst in de benen te spelen en werd het nog zwoegen om de driepunter over de streep te trekken. Uiteindelijk lukte dat wel, Zelzate eindigde zelfs nog met zijn tienen na een tweede gele kaart voor Nyarko vlak voor tijd.

Gepromoveerd in Bulgarije

“Op onze zege valt niets af te dingen, maar op het einde werd het toch nog even spannend. Je weet maar nooit, hè”, sprak Dylan George, die na een dikke tachtig minuten naar de kant werd gehaald. Na een aarzelende start lijkt de Amsterdammer zich stilaan door te zetten bij Eendracht. “De mercato was al een eindje gevorderd toen ik bij Aalst tekende. Daardoor heeft het even geduurd vooraleer ik helemaal was ingepast. Ik had het vorig seizoen eigenlijk wel naar mijn zin in Bulgarije. Met een tweedeklasser wist ik daar de promotie af te dwingen naar het hoogste niveau. Ik dacht er dus ook te blijven, tot er betalingsproblemen opdoken. Bij een salarisachterstand van drie maanden besloot ik eieren voor mijn geld te kiezen. Zo testte ik met Aalst tegen Lebbeke, waarna ik meteen mocht tekenen.”

En de Nederlander heeft nog geen spijt van zijn keuze voor de Ajuinen. “Ik ben in Aalst bij een stabiele club terechtgekomen. Bovendien kan mijn familie nu weleens naar het stadion komen. Tegen Westerlo zaten mijn vader en zus op de tribune. Ook mijn broer zakte al eens af naar Aalst. Pas op, die bekermatch van zondag tegen Westerlo voelden we toch nog. Zeker met die verlengingen. Maar goed, tegen Zelzate was het vooral zaak van te winnen, een driepunter was een absolute must. In de slotfase was er dan niet alleen de fysieke vermoeidheid, maar ook het mentale aspect omdat Zelzate er nog vol in geloofde. Gelukkig hebben we de zege toch over de streep kunnen trekken, volgende week zondag de lijn doortrekken op Torhout.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten