Vrouwenvoetbal 2de nationale Club YLA B

Na nipt gemiste bekerstunt gaat jonge geweld van Club YLA B voluit voor de titel: “Voor minder doen we het niet”

Camille Lamote (links) is amper 16 jaar maar al één van de absolute sterkhouders bij Club YLA B. ©  KSV Rumbeke

Brugge -

Met een 12 op 12 uit de competitie op zak gingen de youngsters van Club YLA B voluit voor een bekerstunt tegen eerstenationaler Zwevezele. Camille Lamote en co. moesten zich uiteindelijk na strafschoppen gewonnen geven maar bewezen vooral dat de titelambities in tweede nationale gerechtvaardigd zijn.

Timmy Vanecke

Na een vroege achterstand in de bekermatch tegen Zwevezele toonde de jonge B-ploeg van Club YLA zich allerminst van slag. Strafschoppen moesten uiteindelijk beslissen over wie kon doorstoten naar de laatste zestien. “We bleven na die vroege achterstand dreigen en vooruit voetballen, en dat werd beloond met de gelijkmaker”, blikt de jonge sterkhouder Camille Lamote terug. “Dat we in de strafschoppenreeks met het kleinste verschil het onderspit moesten delven, is wel zuur. We hebben echter getoond dat we het een ploeg uit eerste nationale bijzonder lastig kunnen maken. Voor mij was het duidelijk: als er één ploeg verdiende van te winnen, waren wij het wel. Het is alvast een ervaring die we meenemen naar de competitie.”

Daarin prijkt Club YLA B met een perfect rapport aan de leiding in tweede nationale. De 16-jarige Camille Lamote schuwt de favorietenrol voor blauwzwart niet. “Onze ambitie is heel duidelijk: we willen de stap naar eerste nationale zetten en dan nog het liefst met de titel. Voor minder doen we het niet. We hebben weliswaar een heel jonge ploeg, maar we beschikken over voldoende kwaliteit om die ambitie te rechtvaardigen. Er zijn nog enkele jonge talenten bijgekomen en dat houdt de gebleven speelsters scherp. Komend weekend trekken we naar KHO Wolvertem Merchtem, maar voor ons maakt het niet zoveel uit wie de tegenstander is. Wij willen onze ongeslagen reeks zo lang mogelijk volhouden.”

Dromen van A-ploeg

Centrale middenvelder Camille Lamote is aan haar tweede seizoen in tweede nationale bezig en werpt zich meer en meer op als één van de absolute sterkhouders bij Club YLA B. “Op het middenveld komen mijn kwaliteiten het best tot hun recht. Of het nu op de zes of op de acht is, voor mij maakt het niet zoveel uit. Met mijn loopvermogen kan ik mij op die posities volop uitleven. Ook de passing is heel belangrijk en dat wordt ook meer en meer één van mijn sterke punten. Of ik ervan droom om ooit de stap naar de A-ploeg te zetten? Ik denk dat dat voor elke speelster in onze kern een droom is. We beschikken over een heel sterke lichting jeugdspeelsters. Het wordt dus zaak om hard te blijven werken en wie weet wordt die droom dan ooit werkelijkheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten