Volleybal Nationale 2A Balti Kortrijk Spurs

Pieter-Jan Bormans dacht aan stoppen maar vindt volleybalplezier terug bij Balti Kortrijk Spurs: “Keuze nog geen seconde beklaagd”

Pieter-Jan Bormans (18) mikt met zijn Kortrijkse ploeggenoten op de top drie dit seizoen. © Bart Vandenbroucke

Kortrijk -

De meest opvallende nieuwkomer bij Balti Kortrijk Spurs is ongetwijfeld de 28-jarige Pieter-Jan Bormans. De ervaren Waaslander dacht na een moeilijk seizoen bij Interfreight Antwerp luidop aan zijn afscheid, maar heeft bij de Spurs volop zijn plezier in het spelletje teruggevonden.

Timmy Vanecke 

Receptie-hoek Pieter-Jan Bormans kwam in het verleden uit voor Dero Zele-Berlare, Gimme Waasland en Caruur Volley Gent, om dan na zijn studies de stap naar het Franse Métropole Amiens te zetten. De Waaslander stelt zijn schat aan ervaring dit seizoen ten dienste van Balti Kortrijk Spurs, al had het niet veel gescheeld of Pieter-Jan had zijn volleybalschoenen definitief aan de haak gehangen.

“Vorig seizoen was ik eerlijk gezegd mijn plezier in het volleybal wat kwijtgespeeld. Ik moest me op den duur slepen naar de training. De verre verplaatsingen vanuit Gent naar Antwerpen zullen daarin wel meegespeeld hebben. Met wedstrijden en trainingen spreek je al gauw bijna over een parttime job. Ik ben zelf ook zelfstandige en dan is elk uur van tel. Daarom was de bedoeling eigenlijk om mij volledig toe te leggen op het coachen. Ik had zelfs al de nodige diploma’s behaald. Toen Kortrijk op de proppen kwam, was ik onmiddellijk onder de indruk van het project hier. De bedoeling van het Kortrijkse stadsbestuur is om acht sporten zo snel mogelijk op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. En daar is het volleybal één van. Je voelt die ambitie ook aan alles binnen de club. Neem daarbij dat ik in een toffe bende ben terechtgekomen en dat maakt dat ik me de beslissing om nog verder te volleyballen nog geen seconde heb beklaagd. Op zo’n manier wou ik ook geen afscheid nemen van het volleybal.”

Kortrijk verloor afgelopen weekend met 3-1 bij titelkandidaat Oudenaarde. Een nederlaag die toch een zure nasmaak achterlaat bij Pieter-Jan Bormans. “Bij een 1-1-stand gaven we in derde set een 21-16-voorsprong weg. Tegen een titelkandidaat of niet, dat moet je altijd kunnen vasthouden. De 3 op 6 die we nu op de teller hebben in de competitie, kon dus evengoed een 6 op 6 zijn. Dat die match toch een indicatie is dat we hoog mogen mikken dit seizoen? Dat klopt, maar in deze volgens mij heel evenwichtige reeks zal de vorm van de dag dikwijls de doorslag geven. En dan mag je niet met de punten morsen. We hebben de ambitie uitgesproken om voor een plaats in de top drie te gaan. Ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar. We beschikken over een brede kern met een sterke bank en dat moet op termijn zeker in ons voordeel spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten