Volleybal Nationale 1 VT Marke Webis

Met twee weken vertraging begint ook Marke-Webis aan het seizoen: “Het jonge geweld zorgt ervoor dat de oudjes scherp blijven”

Louis Vandecaveye (rechts) is weer helemaal klaar voor een seizoen in zaal na een succesvolle campagne in het beachvolleybal. © Bart Vandenbroucke

Kortrijk / Wevelgem -

Met een verraderlijke verplaatsing naar het Luikse VBC Envol Mortroux begint VT Marke-Webis als laatste van de West-Vlaamse ploegen aan het nieuwe volleybalseizoen. Kapitein en boegbeeld Louis Vandecaveye heeft de laatste zandkorrels van zijn beachvolleyschoenen geveegd en is klaar om opnieuw in zaal te knallen.

Timmy Vanecke 

De inmiddels 30-jarige Louis Vandecaveye won samen met broer Gilles het BK beachvolleybal. Na enkele weken vakantie sloot hij weer aan bij zijn ploegmaats van VT Marke-Webis. Dat de competitiestart tot twee keer toe werd uitgesteld, ziet de Kortrijkzaan als een voordeel.

“Het was een heftige en intense zomer, maar als je dan de Belgische titel kunt pakken, voel je de vermoeidheid toch veel minder”, lacht Louis Vandecaveye. “Zoals elk jaar is het dan weer de knop omdraaien en weer volle bak focussen op de competitie in zaal. Dat ik later dan de andere spelers aan de voorbereiding ben begonnen? Voor mezelf is het belangrijk dat ik toch enkele weken zonder volleybal kan inlassen, en intussen weten de ploegmaats hopelijk al wat ze aan mij hebben (lacht). Op fysiek vlak is er trouwens geen enkel probleem. Het beachvolley helpt me net om mijn conditie tijdens de zomermaanden op peil te houden. Op zand is de belasting voor de gewrichten ook net iets minder groot. Ik begin dus topfit aan het nieuwe seizoen. Dat we twee weken later beginnen, vind ik niet erg. Het geeft me wat extra tijd om hier aan de automatismen te werken.”

Dat nieuwe seizoen begint zaterdag voor Marke-Webis met de verre en verraderlijke verplaatsing naar het Luikse Envol Mortroux. Een ploeg die vorig seizoen twee gezichten liet zien. “Zij bengelden aan de staart van het klassement, maar na Nieuwjaar toonden ze zich met de nodige versterking plots als een heel taaie tegenstander”, weet Louis Vandecaveye. “Het wordt onmiddellijk een heel interessante waardemeter voor wat we dit seizoen mogen verwachten. Onze kern heeft met jonge en talentvolle spelers een kwaliteitsinjectie gekregen. Zo verwelkomen we de 18-jarige Jasper Verhamme die met de nationale U20 aan de slag is, en ook het jonge geweld (Yaro Verhoye, Emiel Delrue en Maxime Libert) zorgt ervoor dat wij als ‘oudjes’ scherp blijven (lacht). Dat we gewapend zijn voor het nieuwe seizoen bewezen we al in de Beker van België, waarin we al Genk en Lanaken klopten. Als beloning trekken we in de volgende ronde richting Maaseik, al hadden we die match natuurlijk liever in eigen zaal kunnen spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten