Voetbal 3de provinciale A VVC Beernem

Tom Ruytinx trekt met Beernem naar de club waar hij vorig seizoen aan de deur werd gezet: “Geen revanchegevoelens, maar ik wil wel heel graag winnen”

Tom Ruytinx heeft naar eigen zeggen het hoofdstuk Dosko Sint-Kruis helemaal afgesloten. © Bart Vandenbroucke

Beernem -

VVC Beernem kon de voorbije weken geen vervolg breien aan zijn sterke start. Na twee nederlagen op een rij is een overwinning op Dosko Sint-Kruis meer dan welkom voor de degradant. Voor trainer Tom Ruytinx is de wedstrijd nog net iets specialer.

Philippe Decruynaere

Beernem begon sterk aan de competitie, maar is na nederlagen op het veld van Daring Brugge (3-1) en in eigen huis tegen Aarsele (0-4) teruggevallen naar een plaats in de grijze middenmoot. Zondag wacht een moeilijke verplaatsing naar Sint-Kruis, de club waar T1 Tom Ruytinx en aanvaller Mathisse De Croock vorig seizoen nog aan de slag waren.

“Ik heb een dubbel gevoel na de eerste vier wedstrijden van het seizoen”, steekt de coach van wal. “We speelden twee goede partijen, maar door het uitvallen van enkele belangrijke jongens verloren we ongelukkig de volgende wedstrijden. We waren vorig weekend zeker niet de mindere van Aarsele, maar wij misten de kansen en zij scoorden telkens uit het niets. Dat is nu eenmaal voetbal. De ene week lukt alles en de week erop wil de bal er niet in. Hopelijk lukt het zondag om één doelpuntje meer te scoren dan Sint-Kruis.”

Hoewel hij het tegendeel beweert, wordt het voor Tom Ruytinx zondag geen wedstrijd als alle andere. Hij was enkele jaren als coach aan de slag bij Dosko, maar werd vorig seizoen na de heenronde bedankt voor bewezen diensten. “Ik heb dat hoofdstuk afgesloten en heb geenszins revanchegevoelens. Met enkele spelers heb ik nog geregeld contact en er lopen bij Dosko nog verschillende vrienden rond met wie ik zondag zeker een babbeltje zal slaan. Ik werd bij mijn vertrek door enkele mensen niet echt fair behandeld, maar dat is het verleden. Ik zal er wel alles aan doen om mijn ploeg goed voor te bereiden op de confrontatie, want zondag is winnen het belangrijkste. Ik focus me enkel op mijn opdracht bij Beernem. Ik krijg hier veel vertrouwen en heb het echt naar mijn zin bij deze club.”

Terug naar tweede

Aanvaller Mathisse De Croock, die in het tussenseizoen zijn trainer volgde naar Beernem, moet zondag vanaf de zijlijn toekijken. “Ik heb deze week een kleine ingreep ondergaan en mag twee weken niet voetballen. Ik zal er zondag als supporter wel bij zijn, want het wordt ongetwijfeld een pittige wedstrijd. Af en toe hoor ik nog wel eens iemand van mijn vroegere club, want ik heb daar vorig seizoen in alle vriendschap afscheid genomen. Ik was aan een nieuwe uitdaging toe en die heb ik in Beernem gevonden. Hier is de ambitie groter dan bij Sint-Kruis. Je voelt aan alles dat deze club heel graag wil terugkeren naar tweede provinciale. Als iedereen fit is, hebben we een ploeg die zeker kan meestrijden voor een plaatsje in de top vijf. De eindronde halen zit er zeker in.”

Coach Tom Ruytinx blijft iets bescheidener in de formulering van zijn ambities. “We bouwen aan een nieuwe ploeg en dat vraagt tijd. Ik voel geen druk en het bestuur is heel realistisch in zijn ambities. Voorlopig moeten we door de vele blessures de schade beperken en niet al te ver achterop geraken in de rangschikking. Sommige tegenstanders maakten van Beernem al een serieuze titelkandidaat, maar dat woord werd in deze club nog geen enkele keer uitgesproken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten