Voetbal 3de afdeling VV A VW Hamme

Kim Verstraeten moet met Hamme crisis afwenden: “Winnen tegen Drongen om erger te voorkomen”

Kim Verstraeten: “De vier op twaalf had een zes op twaalf mogen en moeten zijn.”  ©  Geert De Rycke

Hamme -

Vigor Wuitens Hamme, dat zichzelf tot absolute eindrondekandidaat heeft uitgeroepen, kan met een vier op twaalf allesbehalve spreken van een goede competitiestart. Tegen Drongen moet er zondag worden gewonnen om een sportieve crisis te vermijden.

Ivan Elegeert

“De vier op twaalf had een zes op twaalf mogen en moeten zijn. Tegen Avanti Stekene verdienden we meer dan één punt. Maar daar koop je natuurlijk niets mee. De cijfers zijn wat ze zij en ik besef ook wel dat de druk van de supporters en de entourage toeneemt. Zeker in eigen huis willen zij dat de drie punten hier blijven”, beseft trainer Kim Verstraeten.

De Hamse fans bleven in eigen stadion dit seizoen dus al twee keer op hun honger. Tegen Stekene speelde de ploeg nog een meer dan degelijke wedstrijd, maar tegen Wielsbeke was er een duidelijk gebrek aan scherpte en inzet. Vorige week vergooiden de Wuitens in Anzegem zelf alle kansen op winst.

“We domineerden er de hele eerste helft. Er stond bijwijlen maar één ploeg op het veld. Maar de kansen werden niet benut en dan is er een wet in het voetbal die zegt dat je steeds het deksel op de neus krijgt. Zo gebeurde het ook. Twee keer werden we kort na de rust snel gepakt na een omschakeling. Nadien kregen we heel snel kansen om dat recht te zetten. Maar de 2-1 viel pas in de slotfase en het was te laat om nog meer uit de brand te redden. Want Anzegem, dat met alle respect een ploeg is die we zeker de baas moeten kunnen, gooide natuurlijk alles dicht. Neen, met die nederlaag kon ik vorige zondag echt niet leven. Dat verlies had helemaal niet gehoeven.”

De balans oogt na vier wedstrijden, tegen ploegen die niet meteen als titelkandaat worden aanzien, dus allesbehalve rooskleurig.

“Tegen Drongen moeten we voor eigen volk de puntjes op de i zetten. We hebben een goede voorbereiding achter de rug, we hebben geen geblesseerden of afwezigen en alles in de entourage van de spelers is in orde. Er zijn dus geen excuses.”

Dat vindt ook nieuwkomer Hassan Erturk die vorige week in Anzegem voor het eerst dit seizoen aan de aftrap stond.

“Ik heb tijdens de voorbereiding een enkelverzwikking opgelopen en dat heeft me toch wel enkele weken gekost. Op enkele invalbeurten na was ik er tot vorige zondag nog niet bij. Maar nu ben ik weer helemaal de oude”, vertelt de student geneeskunde die samen met zijn broer Ibrahim overkwam van Racing Gent. “Op vraag van trainer Kim Verstraeten die me ooit als 17-jarige in de eerste ploeg van SK Sint-Niklaas dropte en zo mijn loopbaan lanceerde. Intussen voel ik me al helemaal thuis in Hamme. De club wil weer hogerop en daar wil ik graag deel van uitmaken. Maar ik besef ook wel dat we dan eerst en vooral onze wedstrijden voor eigen volk moeten winnen. Te beginnen met nu zondag tegen Drongen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten