Hendrik (66) overlijdt bij zware woningbrand vlak na bezoek van thuishulp: “Vreselijk om zo om het leven te komen”

 ©  evib

Brugge -

Hendrik, een 66-jarige man met een handicap, is donderdagmorgen om het leven gekomen nadat brand was uitgebroken in zijn woning in de Kammakersstraat in Brugge. De zestiger zit in een rolstoel en kon zijn woning niet meer tijdig verlaten. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. “Verschrikkelijk om op zo’n manier om het leven te komen.”

Elisa Vincke

Omstreeks 7.50 uur donderdagmorgen kregen brandweer en politie een melding van een brand in de Kammakersstraat in centrum Brugge. De bewoner van het getroffen godshuis bleek Hendrik, een 66-jarige man met een handicap. De godshuizen in Brugge behoren tot het patrimonium van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW). In de godshuizen wonen onder meer ouderen. (Lees verder onder foto)

De Kammakersstraat werd langs beide kanten afgezet. © evib

Hendrik zit in een rolstoel en geraakte zelf niet meer op tijd uit zijn woning. De zestiger kreeg regelmatig hulp van een thuisverpleegkundige. Dat was ook donderdagmorgen het geval, toen de dame om 7 uur nog bij hem thuis passeerde. In de korte tijd tussen het bezoek en de melding moet de brand dus ontstaan zijn.

Volgens buurtbewoners was Hendrik een man die vaak alleen thuis was en niet veel interactie had met de buurt. “Hendrik had, buiten met zijn zus en thuishulp, weinig sociaal contact. We zagen hem ook zeer weinig in de buurt”, vertelt een buurtbewoonster. “Verschrikkelijk om op zo’n manier om het leven te komen.”

De hulp van politie en brandweer mocht niet meer baten. De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden te onderzoeken.

De ramen van het godshuis werden ondertussen al dichtgemaakt. © evib

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten