Kim Kardashian wordt steeds slanker en dat wekt ongerustheid, maar ook kritiek op

Nieuwe foto’s maken het duidelijk: de voluptueuze Kim Kardashian is flink wat afgevallen. Haar befaamde rondingen zijn nog aanwezig, maar haar figuur is over het algemeen wel heel fijntjes geworden. Diëtisten maken zich zorgen om deze evolutie. Volgens hen kan het icoon op die manier fans aanzetten om extreem veel af te vallen.

Hanne Vandenweghe

Diëtisten en body positivity-activisten kaarten de opmerkelijke transformatie aan in de Britse krant The Daily Mail. Hun grootste vrees? Ze zijn bang dat Kim Kardashian, die ooit een boegbeeld was voor dames met rondingen, de curvy trend nu ook zelf beëindigt en onnatuurlijk mager terug ‘hip’ maakt.

LEES OOK:

Het gewichtsverlies van de realityster kwam in mei voor het eerst in het nieuws. Toen speelde ze zeven kilo kwijt in drie weken tijd om in de jurk van wijlen Marilyn Monroe te passen op het prestigieuze Met gala in New York. De maand erna ging er nog eens drie kilo af, waardoor op haar weegschaal het cijfer ‘52’ verscheen. (Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Australische diëtiste Susie Burrell onderstreept dat fans of mensen die het voorbeeld van Kardashian willen volgen, moeten beseffen dat wereldsterren “het geld hebben voor de beste chef-koks, trainers en voedingsdeskundigen ter wereld.” Ze voegt eraan toe dat veel kilo’s in korte tijd verliezen ongezond is en zeker geen duurzame aanpak is. En dat wat je ziet op sociale media niet altijd echt is omdat veel beelden zijn bewerkt. (Lees verder onder de foto)

 ©  ISOPIX

Daarnaast is een wespentaille alleen weggelegd voor wie er een genetische aanleg voor heeft. “Het is niet mogelijk om je lichaamsbouw te veranderen, tenzij je genen het toelaten. Kim Kardashian heeft van nature een kleine taille. De meeste mensen gaan die niet bekomen, ook niet als ze zich elke dag in het zweet werken en kapot diëten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook