Voetbal  1ste Nationale  Dessel Sport - KVK Ninove

Ninove-trainer Alan Haydock na zware thuisnederlaag: “We werden overklast”

Alan Haydock  ©  Gregory Van Gansen

Ninove -

Ninove kreeg woensdag op de Kloppers een 0-3-pandoering van een imponerend sterk Wezet. Drie dagen later trekt coach Alan Haydock met de promovendus naar Dessel, dat woensdag op zijn beurt met 6-0 een pak voor de broek kreeg op FC Luik.

Wim Redant

Haydock diende woensdag te sleutelen aan zijn ploeg, want linksachter Alain Lufira sukkelt met de knie en Florin Grancea liep een enkelverzwikking op. Menco Deryck kreeg goed nieuws, want zijn teenbreuk vergt geen operatie en hij zou over twee weken opnieuw tussen de lijnen staan. Bryan Marmitte daarentegen gaat op 21 oktober onder het mes voor herstel van de kruisband van de knie waardoor zijn seizoen erop zit. Ninove werd door Wezet van meet af aan van het kastje naar de muur getikt. Van Den Noortgaete keerde nog wel een lage knal van Musset, maar was kansloos toen Perseo overhoeks raak trof na balverlies van Luca Polizzi. Een knal van Marten Wilmots, zoon van ex-bondscoach Marc Wilmots, spatte uiteen op de kruising. Na een fout op Cascio zette Hendrickx de strafschop om.

““We werden overklast door de sterkste ploeg die we dit seizoen al troffen”, zegt Haydock. “Wezet koppelt loopvermogen aan technische vaardigheid, snelheid van uitvoering en ervaring. We ondergingen de wet van de sterkste, al waren het uiteindelijk wel individuele fouten die werden afgestraft.”

In de slotminuut strooide gewezen Rode Duivel Jonathan Legear nog zout in de wonden met een derde treffer. “Onze tweede helft was van betere makelij, maar de final touch ontbrak. Op Jong OHL verloren we na een mindere prestatie, maar dit keer troffen we een tegenstrever van een ander niveau. Wezet is ook een profclub die vaak twee keer per dag traint. Ik moet mijn groep feliciteren omdat ze een vuist maakte en zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank liet leiden. Aan goede wil ontbrak het nooit.”

Zaterdag trekt Ninove met een tussenrapport van zeven op achttien naar Dessel, dat vorig jaar nog de eindronde speelde, maar nu verrassend zijn start miste met een povere vier op achttien. “Dessel is een gevestigde waarde, die vorig weekend nog een bekerstunt realiseerde door Virton, uit de Chalenger Pro League, te wippen. Woensdag kreeg het dan weer billenkoek op Club Luik. Dat zou wel eens in ons nadeel kunnen spelen. Ik verwacht een opgenaaide tegenstrever die erop gebrand ligt om de afstraffing van woensdag naar de vergeethoek te spelen.”

Haydock krijgt mentaal oplapwerk, want de ijzersterke thuisreputatie van de voorbije jaren ligt intussen wel helemaal aan diggelen.

“Wezet won verdiend, maar de 0-3-cijfers vond ik overdreven. We moeten de batterijen opnieuw opladen. Ik verwacht dat we nog wel vaker sterkere ploegen dan Ninove zullen treffen. Het komt er dus op aan om zelf nieuwe stappen voorwaarts te zetten”, stelt de Lembekenaar, die zelf een onverzettelijke middenvelder was die als prof gouden tijden beleefde bij RWDM en Tubeke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten