Voetbal  3de Provinciale D  VC Herzele-Ressegem - VK Nederhasselt 1-1

Davy Cooreman na geslikte gelijkmaker: “Buitenspel werd niet gevlagd”

Davy Cooreman: “Dat ik van het profvoetbal naar het provinciale voetbal overstapte, deert me niet.” ©  Gregory Van Gansen

Herzele -

Een jaar na de afgedwongen titel met TK Meldert moet trainer Davy Cooreman nu ook VC Herzele-Ressegem naar de promotie leiden. Tegen Nederhasselt leed de fusieclub het eerste puntenverlies in de nog jonge competitie.

Wim Redant

De inmiddels 51-jarige Davy Cooreman pendelt dit seizoen tussen zijn woonplaats Oostakker en Herzele nadat de vertegenwoordiger van het afvalbedrijf Violia de bons kreeg bij TK Meldert.

“Ik heb de pagina TK Meldert omgeslagen”, zegt Cooreman. “Ondanks de felle concurrentie van Herzele-Ressegem en Sint-Antelinks pakte ik met Meldert de titel. Nu telt enkel Herzele-Ressegem. Zondag werd het een lange jacht op de overwinning. Uiteindelijk werden we daarvoor beloond met de 1-0 van Victor Van Oostveldt. Toch kreeg de slotfase nog een wrange nasmaak. Onze aanvoerder Thomas De Moor incasseerde zijn tweede gele kaart en een duidelijk buitenspel van Samuel Fransaert werd niet gevlagd, wat ons de gelijkmaker kostte. De lijnrechter stond niet op de hoogte van de laatste verdediger, wat die foute beslissing verklaart. Ik geef wel toe dat het gelijkspel ook de verdienste was van Nederhasselt, dat zijn seizoenstart miste, maar ongetwijfeld een inhaalbeweging heeft inzet. Het afhaken van Xander Vanderbeck is een ferme streep door onze rekening. Ondanks zijn leeftijd was Xander nog van goudwaarde voor de ploeg, want vorig jaar scoorde hij nog zeventien goals in achttien wedstrijden. Net voor het verstrijken van de deadline voor transfers hakte hij de knoop door en besliste hij te stoppen. Jammer, want we hebben geen vervangers met hetzelfde profiel. Tarik De Prins zit aan vier goals, maar is eerder een spits voor de omschakeling. Ook Jorben Sonck is een ander type.”

Davy Cooreman was zelf een begenadigde balvirtuoos, met een bij La Louvière veroverde Beker van België als hoogtepunt.

“Vooral mijn Europese wedstrijden blijven bij. Met La Louvière troffen we Benfica Lissabon. Met AA Gent kruisten we het pad van Ajax en met Cercle Brugge trokken we naar het Noorse Brann Bergen. Ik voetbalde ook twee jaar in Israël bij Hapoel Beer Sheva. Als trainer startte ik bij De Pinte. Dat ik van het profvoetbal naar het provinciale voetbal overstapte, deert me niet. Ik ben geboren met de voetbalmicrobe en zal er ooit ook wel mee sterven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten