Sam & Elly maken van elk kinderfeest een unieke belevenis: “Met enkele muisklikken is alles geregeld”

Je kan bij Sam & Elly een thema kiezen voor je verjaardagsfeestje. © Marc Peeters

Bouwel -

Ouders die zonder inspiratie zitten nu de verjaardag van hun 6- tot 12-jarige spruit eraan komt, kunnen een origineel feestje met vriendjes thuis in een mum van tijd regelen. ‘Sam & Elly’ biedt online thema- en feestkoffers te huur aan, gekoppeld aan spelletjes en knutselpakketten. “Geen frustaties en onnodig tijdverlies meer”, zegt Inge De Mey uit Bouwel (Grobbendonk).

Marc Peeters

Inge is zelf mama van Sander (11) en Eline (13). “Als de kinderen jarig waren, wilde ik hen steeds verrassen met een spetterend en uniek feestje. Aan ideeën was geen gebrek, maar die ideeën omzetten in de praktijk was niet zo eenvoudig. Het was vaak lang zoeken in het aanbod van webshops of fysieke winkels bezoeken voor ik alles gevonden had. Dat moet toch makkelijker kunnen?”, dacht Inge en ze begon thematische feestkoffers samen te stellen voor kinderfeestjes.

Voor kinderen van 6 tot 9 is er de themakoffer Cowboys, maar je kunt ook kiezen voor Ridders, Piraten of Indianen. Kinderen tussen 9 en 12 kunnen onder meer gaan voor Astronauten, Grote Meiden of Stoere Jongens. In de koffers voor de jongste kinderen zitten steevast verkleedpakken maar ook allerlei attributen.

Een blik in de Grote Meidenkoffer. © Marc Peeters

“We voegen er ook spelletjes aan toe die tijdens het feestje kunnen gespeeld worden en die ook met het thema te maken hebben”, legt Inge uit. “De kinderen meenemen in het spel is de taak van Sam en Elly. Dat zijn twee figuren, afgeleid van de namen van mijn eigen kinderen, die de nodige uitleg geven. Ook over de knutselpakketten die we aanbieden.”

Het principe is kinderlijk eenvoudig. “Het volledige aanbod staat op de website. Je kunt een themakoffer reserveren en vervolgens moet je die enkel komen afhalen en terugbrengen. We willen de beleving totaal maken. Dat wil zeggen dat we ook uitnodigingen hebben passend in het gekozen thema, net als bedankkaartjes achteraf. Moet het huis nog wat extra versierd worden? Geen probleem, we hebben ook speciale ballonnen en aangepaste tafeldecoratie.”

Sam & Elly werd opgestart in 2020, maar door de coronacrisis duurde het nog een jaar voor er opnieuw kinderfeestjes werden georganiseerd. “De themakoffer Grote Meiden doet het bijzonder goed”, weet Inge. “In dat verhaal is Elly vastbesloten om naar een fuif te gaan, hoewel ze hiervoor nog veel te jong is. De gasten op het verjaardagsfeest moeten samen de uitdaging aangaan om het toch klaar te spelen.” De themakoffer Stoere Jongens doet het minder goed, maar daar staat de themakoffer Astronauten tegenover. In dat verhaal is de sleutel van de kast met ruimtepakken zoek geraakt.

Inge De Mey wil het aanbod feestkoffers nog uitbreiden. © Marc Peeters

Inge heeft nog meer plannen. Sam & Elly hebben ook een Escape-opdracht die je kunt downloaden. “Het verhaal gaat over een directeur die vergiftigd werd, de kinderen worden opgesloten in zijn bureau en moeten eruit geraken door raadsels en puzzels op te lossen. De nieuwe koffer die we binnenkort lanceren is een vervolg op de Escape. Dan gaan Sam & Elly samen met de kinderen op zoek naar wie de directeur vergiftigd heeft.”

Voor de huur van een themakoffer betaal je gemiddeld 65 euro.

www.samenelly.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten