Voetbal2de nationale KRC Gent - Olsa Brakel

Topschutter Joran Triest loodst KRC Gent naar vierde plaats: “Ik wil altijd belangrijk zijn voor het team”

Joran Triest: “Zaterdagavond wacht er ons opnieuw een zware klus.  ©  NDM

GENT -

De inhaalwedstrijd bij Dikkelvenne leverde woensdagavond een heus doelpuntenfestival op. De Gentse Ratjes, die zaterdag Brakel ontvangen, wonnen na een knotsgekke partij uiteindelijk met 4-5. Joran Triest was andermaal de grote man met drie goals en twee assists. “Ons systeem is mij op het lijf geschreven”, zegt Triest. “We brengen heel gevarieerd voetbal. Het is een mix van kracht, techniek en snelheid.”

Stefan Smet

“Voor mij persoonlijk was het uiteraard een topavond: als spits kun je alleen maar tevreden zijn als je drie keer hebt gescoord en twee assists afleverde”, glimlacht de 25-jarige aanvaller, die zijn jeugdopleiding bij onder meer Club Brugge en Lokeren genoot. “Ik voetbal best wel graag in Dikkelvenne. Ook met Hamme kon ik tweemaal scoren tijdens de uitwedstrijd in Dikkelvenne.”

Toch beseft Triest dat KRC Gent het zichzelf woensdagavond knap lastig heeft gemaakt.

“We mogen niet blind blijven voor die vier tegendoelpunten die we slikten. Al mag je natuurlijk ook hun kwaliteiten niet onderschatten. Gelukkig waren we mentaal sterk genoeg om de overwinning over de streep te trekken. Daarin zijn we als elftal toch wel gegroeid. In de slotfase werd het nog even spannend, want ondanks onze 3-5-voorsprong gaf Dikkelvenne niet op. Ze scoorden nog een vierde keer en gooiden dan alles in de strijd om de gelijkmaker nog te netten. Gelukkig hielden we toen stand.”

“Ik steek zelf in een uitstekende vorm”, trapt Triest een open deur in. “Met de zeven doelpunten die ik tot op heden scoorde, ben ik heel tevreden, maar ik wil mezelf ook niet te veel druk opleggen. Ik probeer gewoon belangrijk te zijn voor het elftal en dan maakt het niet uit of ik of iemand anders voor de goals zorgt. We mikken niet louter op de counter en staan ook bekend om onze strijdlust. Soms verliezen we ons daarin en daardoor pakken we nog te veel rode kaarten. Dat moeten we toch proberen te vermijden.”

Dit weekend staat de thuiswedstrijd tegen Olsa Brakel op het programma en Triest wil maar wat graag die vervelend nederlaag tegen Eendracht Aalst uitwissen.

“Zonde dat we thuis tegen Aalst onszelf in de voet hebben geschoten. Aalst is natuurlijk een ploeg met veel kwaliteiten, die ook terecht heel ambitieus is. We moeten echter ook af en toe eens wat slimmer zijn. Tegen Aalst hadden we bij een 1-1-tussenstand toch iets meer rust in ons spel moeten brengen om zo nog iets meer controle over de match te krijgen. Zeker met een man minder moet je het tempo uit de match halen en op het juiste moment proberen toe te slaan. Daar moeten we toch nog de nodige lessen uit trekken zodat we ook iets vaker de nul kunnen houden. Dat is toch nog een werkpuntje. Zeker op stilstaande fases moeten we nog iets scherper verdedigen.”

Tegen Brakel wil Triest zijn ploeg dan ook niet opnieuw in de fout zien gaan.

“Zaterdagavond wacht er ons opnieuw een zware klus. Olsa Brakel kende een moeilijke start, maar je mag die ploeg niet onderschatten. Of wij favoriet zijn voor de titel? Neen, neen, daarvoor is het seizoen nog veel te jong. Uiteraard hebben we een zware competitiestart achter de rug en dan is negen op twaalf ronduit knap in deze reeks. Maar goed, er zijn geen gemakkelijke opdrachten, we zullen elk weekend opnieuw op de afspraak moeten zijn. Verwacht je maar aan de nodige verrassende uitslagen.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent