Vrouwenvoetbal  Super League  RSC Anderlecht

Na Standard wacht Anderlecht-vrouwen van Dave Mattheus alweer lastige trip naar Genk: “OHL is voor mij de titelfavoriet”

Dave Mattheus. “Het vertrek van Sakina Ouzraoui naar Club YLA is echt doodjammer. Zij had bij ons een boegbeeld kunnen worden voor de allochtone speelsters in de hoofdstad.” ©  Kms

Na de gewonnen topper tegen Standard staan de vrouwen van Anderlecht vrijdag voor de gevaarlijke verplaatsing naar Racing Genk. Anderlecht-coach Dave Mattheus zag zijn ploeg dit seizoen in de competitie nog geen enkele tegengoal slikken en hoopt natuurlijk ook in Limburg op dat elan te kunnen doorgaan.

Wim Redant

De 37-jarige Mattheus kwam in de zomer over van de vrouwen van AA Gent. In 2009 stortte hij zich in het vrouwenvoetbalwereldje bij KVK Ninove, waar hij de Diva’s mee oprichtte. De voorbije acht jaar werkte Mattheus dan bij AA Gent, waar hij een indrukwekkende jeugdwerking op poten zette. Zo kwam de gedreven coach op de radar terecht van Anderlecht, waar ze een opvolger zochten voor Johan Walem, voor wie het vrouwenvoetbal ondanks de behaalde dubbel nooit helemaal zijn ding was.

Mattheus kreeg in het Lotto Park van voorzitter Wouter Vandenhaute een zwaar takenpakket toebedeeld, maar kan natuurlijk putten uit zijn ervaring bij de Buffalo’s. “Vorig jaar ging ik voltijds in dienst bij AA Gent, waar ik naast de vrouwen ook nog andere taken toebedeeld kreeg. Bij Anderlecht kan ik me uitsluitend richten op het vrouwendepartement. Naar het voorbeeld van AA Gent is het de bedoeling om ook hier een sterke jeugdwerking neer te poten. De uitstraling van een historische topclub en de centrale ligging in ons land vormen daarbij troeven. De jongste jaren zie je dat 75 procent van de nieuwe Red Flames een link hadden met AA Gent. In de jacht op talent mogen we geen speelsters onder onze neus laten wegsnoepen. Zo betreur ik het vertrek van Sakina Ouzraoui naar Club YLA, zij had bij ons een boegbeeld kunnen worden voor de allochtone speelsters in de hoofdstad.”

Tweede grote test

Terwijl de Ninovieter zich bezig houdt met de uitbouw van het vrouwendepartement, verdedigt hij met paars-wit ook de landstitel. “Op basis van de transfers die het deed, is OHL voor mij de titelfavoriet, maar we geven ons uiteraard niet gewonnen. Na onze bekermatch tegen Renaissance Bergen wacht vrijdag alweer een lastige verplaatsing naar Genk. Die trip is sowieso al nooit makkelijk en op vrijdag zit je dan ook nog eens met de files. Na Standard wordt dit een tweede grote test. Lola Wajnblum, die in de Champions League de kruisband scheurde, is nog zeker out tot Nieuwjaar.”

Na Genk volgt er een interlandbreak, waarna er voor paars-wit een belangrijke periode aanbreekt met wedstrijden tegen Club YLA, Woluwe en AA Gent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten