Ben Weyts kent subsidies toe aan achttien scholen in Waasland en Denderstreek

Themabeeld. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Waas/Dender -

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 7 miljoen euro in 34 Oost-Vlaamse scholen. Slokkoppen in onze regio zijn Ligo in Aalst, basisschool ’t Wimpelke in Impe en Berkenboom in Sint-Niklaas.

Jan Van de Velde

In Aalst ontvangt Ligo Centrum voor Basiseducatie Zuid-Oost-Vlaanderen 1,3 miljoen voor de aankoop van het gelijkvloers en de eerste verdieping van het Manchestergebouw in de Vaartstraat. Het aangekochte gebouw verleent onderdak aan 240 leerlingen. In Impe bij Lede kan de vrije basisschool ’t Wimpelke met 635.000 euro het bestaand schoolgebouw uitbreiden en renoveren voor 90 leerlingen. Portus Berkenboom in Sint-Niklaas vervolledigt de regionale top drie met een subsidie van 555.000 euro voor afbraakwerken en de nieuwbouw met leerwinkel en klaslokalen.

Heel wat renovatiewerken

Vrije basisschool Sint-Jan-Berchmans in Kruibeke kan beschikken over 265.000 euro voor de asbestsanering van het dak, gevelbekleding en kolommen van de luifel. De secundaire afdeling van Instituut Heilige Familie in Sint-Niklaas ontvangt 140.000 euro voor de renovatie van de sportaccommodatie, die ook opengesteld wordt voor sporters buiten de schooluren. De subsidie aan het Oscar Romerocollege voor een nieuwbouw van de lagere school wordt verhoogd met 201.000 euro. Daar komt nog eens 128.000 euro bij voor de herstelling van het dak van de Kloosterkapel.

In Berlare krijgt de vrije basisschool 193.000 euro voor de renovatie van het sanitair. BSO Levensvreugde in Aalst kan de 114.000 euro gebruiken voor de vernieuwing van het sanitair. De KOHa-scholen Heilige Familie en De 5-Sprong ontvangen elk 102.000 euro voor allerlei renovatiewerken. Datzelfde bedrag is weggelegd voor de vrije lagere school Wonderster in Lede en de Sint-Jozefschool in Erpe-Mere. Er zijn nog meer toelagen voor vernieuwing van de schoolinfrastructuur in de vrije basisschool Dol-fijn in Lokeren (97.000), Sint-Carolus Sint-Niklaas (92.000), VTI Aalst (85.000), Vrij CLB Waas en Dender in Sint-Niklaas (78.000) en middenschool Sint-Maarten in Beveren (41.000 euro).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten