Drie sociale woonmaatschappijen smelten samen tot Woonboog: “Kantoren in Mol en Turnhout blijven”

Kassandra Driezen (De Ark), Sara Vallers (SVK Noorderkempen) en Erik Schoofs (Molse Bouwmaatschappij) werken vanaf 2023 samen in de nieuwe woonmaatschappij Woonboog. © De Ark

Kempen -

Woonboog is vanaf 2023 een gloednieuwe woonmaatschappij in een groot deel van de Kempen. Het gaat om een fusie van de huidige maatschappijen De Ark, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen. “Woonboog zal in elf gemeenten 4.700 woningen verhuren en voortdurend bijbouwen en renoveren”, zegt Erik Schoofs van Woonboog.

Bart Van den Langenbergh

Met als motto Sterke mensen, sterke buurten profileert de gloednieuwe woonmaatschappij Woonboog zich vanaf 2023 in de Kempen. Woonboog is het resultaat van een fusie tussen de sociale huisvestingsmaatschappijen De Ark, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Noorderkempen. Het werkingsgebied van Woonboog bestrijkt elf gemeenten in de regio Kempen-Midden: Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Kasterlee, Lille, Mol, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout en Vosselaar.

Het initiatief voor de fusie kwam er nadat de Vlaamse regering besliste om het sociaal woonlandschap in Vlaanderen te veranderen. Concreet betekent dit dat er in elke gemeente slechts een woonmaatschappij als sociale woonactor actief kan zijn. Dat zou eenvoudiger moeten zijn en meer duidelijkheid scheppen voor zowel de huidige en kandidaat-bewoners en professionele partners zoals OCMW’s, gemeenten en projectontwikkelaars.

Het werkingsgebied van Woonboog bestrijkt elf gemeenten in de regio Kempen-Midden. © RR

Verbinding van mensen

Vlaanderen zal 42 werkingsgebieden en evenveel woonmaatschappijen tellen, waaronder dus ook Woonboog.

“Sterke buurten maken sterke mensen. Sterke mensen maken sterke buurten. Dat is de missie van Woonboog”, luidt het bij de initiatiefnemers. “Woonboog staat symbool voor deze verbinding van mensen en buurten. Een boog is sterk en stabiel, maar zacht van vorm. Het is een stevig dak dat op een warme manier bescherming geeft aan alle bewoners. Woonboog wil een warme thuis bieden aan mensen die vandaag meer dan ooit nood hebben aan een kwalitatieve en betaalbare woning.”

Breed aanbod

Woonboog wil garant staan voor een breed aanbod aan woningen als een antwoord op de hoge woningnood. “Woonboog zal circa 4.700 woningen verhuren en continu bouwen en renoveren op maat van onze doelgroepen”, vertelt Erik Schoofs, directeur van de Molse Bouwmaatschappij. “Je kan bij ons een betaalbare woning kopen of intekenen op een voordelige Vlaamse Woonlening. Als private eigenaar kan je jouw woning via ons verhuren.”

De kantoren aan Bosveld in Mol en op Campus Blairon in Turnhout blijven wel behouden. Woonboog wil zich nog profileren als een slagkrachtige woonmaatschappij waar mensen centraal staan. “Klantvriendelijkheid en een optimale dienstverlening voor onze huurders, kandidaten en eigenaars staan altijd voorop”, benadrukt Kassandra Driezen, waarnemend directeur van De Ark. “Klanten kunnen nog steeds rekenen op onze huidige dienstverlening.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten