Klanten betalen buit van hongerige winkeldief in Oostende

 ©  Shutterstock

In een supermarkt in Oostende hebben andere klanten woensdag de buit van een Duitse winkeldief betaald. Dat meldt de lokale politie van Oostende. De man had duidelijk gemaakt dat hij het belegde broodje stal omdat hij grote honger had.

mtmBron: BELGA

De feiten speelden zich af in een supermarkt langs de Elisabethlaan in Oostende. Een 61-jarige Duitser had een broodje weggestopt, maar dat was het personeel niet ontgaan. Voorbij de kassa werd hij dan ook tegengehouden door het winkelpersoneel. 

De verdachte maakte in het Engels duidelijk dat hij niet over geld beschikte, maar wel honger had. Andere klanten vingen het gesprek op en beslisten om in het bijzijn van de politie het nadeel te vergoeden. Bovendien schonken ze de Duitser nog extra eten en drinken.

De politie stelde wel een proces-verbaal op, om de diefstal toch officieel te registreren met het oog op eventuele nieuwe feiten. Eerder op de dag had de verdachte in een andere supermarkt immers al geprobeerd om een diefstal te plegen. “Ook hier hield het winkelpersoneel hem tegen, maar werden de goederen teruggenomen”, meldt de lokale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten