Doodsoorzaak Queen Elizabeth bekend

De Britse koningin Elizabeth II stierf door haar “hoge leeftijd”. Dat blijkt uit de publicatie van haar overlijdensakte.

The National Records of Scotland heeft donderdag de overlijdensakte van de voormalige Britse Queen gepubliceerd. Daarop staat dat de koningin op 8 september om 15.10 uur lokale tijd (16.10 uur Belgische tijd) in het kasteel van Balmoral in Schotland overleed. Dat is zo’n drie uur voor het publiek werd ingelicht.

Dat tijdstip geeft ook weer dat enkel koning Charles en zijn zus prinses Anne op het moment van haar overlijden aanwezig waren. Prins William en prins Harry en andere royals waren toen nog onderweg naar Schotland.

LEES OOK. Koning Charles zit niet alleen op de troon, ook op een (nog grotere) berg geld: dit laat de Queen na

Het certificaat werd ondertekend door haar dochter prinses Anne. Ook de oorzaak van haar overlijden wordt op de akte vermeld. De koningin stierf door haar “hoge leeftijd”. Ze werd 96 jaar. Er werd geen verdere doodsoorzaak vermeld.

LEES OOK. De nieuwe sterke vrouw van het Britse koningshuis: de populaire prinses die slechts 16de in rij voor de troonopvolging is

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(sgg)

Aangeboden door onze partners