Opgelet: een van de drukste invalswegen naar Gent wordt 10 dagen afgesloten, vanaf morgen

Er wordt al weken gewerkt aan het kruispunt aan de voet van de fly-over aan het Zuidpark. ©  fvv

GENT -

Vrijdag wordt de veelgebruikte afrit van de B401 aan het Zuidpark in Gent volledig afgesloten. En dat blijft zo tot 10 oktober.

Bert Staes

Wie het gewend is om Gent binnen te rijden via de B401, die let best goed op deze week. Omdat een kruispunt aan de voet van de fly-over van de B401 vernieuwd wordt, zal de drukke afrit aan het Zuidpark tien dagen afgesloten zijn. Alle autoverkeer dat Gent-centrum in wil, moet omrijden via de afrit naar Ledeberg, zegt de wegbeheerder, het Vlaamse agentschap Wegen en Verkeer.

Het gaat om een van de drukste invalswegen van Gent: volgens tellingen van het Vlaams Verkeerscentrum rijden op een gemiddelde dag meer dan 7.000 wagens de stad in via de afrit van de B401. In drukke maanden kan dat zelfs oplopen tot gemiddeld 10.000 wagens per dag.

Op de B401 tussen Ledeberg en het Zuidpark rijden volgens op een weekdag gemiddeld meer dan 7.000 auto’s. ©  Vlaams Verkeerscentrum

Ook voor fietsers zal er tien dagen lang een omleiding zijn, via de andere kant van de fly-over. Er zijn werken bezig aan het kruispunt aan de voet van de fly-over aan het Zuidpark. De aansluiting wordt versmald van twee naar één rijstrook. Na 10 oktober zal er opnieuw één rijstrook open zijn op de afrit van de B401.

LEES OOK. De ‘landingsbaan’ van de fly-over aan het Zuidpark wordt één rijstrook smaller

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent