Schiphol vraagt maatschappijen opnieuw passagiers te minderen

 ©  AFP

De Nederlandse luchthaven Schiphol vraagt luchtvaartmaatschappijen om extra ingrepen om het aantal passagiers op de luchthaven beperkt te houden. Tot eind maart zal een maximumaantal gelden voor vertrekkende reizigers.

mtmBron: BELGA

In de vakantieweken houdt Schiphol een maximum van 50.000 vertrekkende passagiers per dag aan. In vergelijkbare weken in 2019 vertrokken 53.000 passagiers op de luchthaven, zegt een woordvoerder.

De luchthavenuitbater vroeg maatschappijen eerder al om tot eind oktober gemiddeld 9.250 passagiers minder per dag vanaf Schiphol te laten vertrekken, wat neerkwam op een vermindering van 18 procent. Daardoor moest bijvoorbeeld KLM vluchten schrappen.

Dat er nog steeds een beperking nodig is, komt doordat er een tekort aan beveiligingspersoneel is. In de winter is er voor de veiligheidscontrole volgens Schiphol meer tijd nodig. De ingrepen zijn nodig voor een “stabieler” proces voor passagiers op de luchthaven. De personeelstekorten leidden afgelopen maanden geregeld tot chaos op Schiphol.

Aangeboden door onze partners