Boksen  

“Ik ga niemand uit de weg”: Amine Boucetta bokst in Dortmund tegen “zware jongen”

Amine Boucetta met zijn broer en trainer Mohammed. ©  if

De Gentse Marokkaan Amine Boucetta (30 jaar – 11 profkampen, waarvan 7 gewonnen) stapt vrijdagavond in Dortmund in de ring tegen wat hij zelf “een zware jongen” noemt. De Kazak Artur Mann (31 jaar – 20 profkampen waarvan 18 gewonnen) kreeg van zijn supporters de bijnaam “Thunderman” mee. Hij is kampioen van Duitsland in het cruisergewicht en wil via een zege tegen Amine Boucetta de kans forceren om weer voor een wereldtitel te boksen.

“Zijn twee verlieskampen waren telkens in een titelgevecht voor de IBF World en de IBO World”, zegt Ezzeddine Laggoune, manager van Boucetta.

“Ach, eigenlijk interesseert het me niet tegen wie ik moet boksen”, vult Amine aan, net voor hij op de weging van de boksers op de weegschaal stapte. “Ik ga niemand uit de weg. En ik stap in de ring om te winnen.”

Dat was ook zo toen hij op 13 mei jongstleden op het Gentsboksgala de handschoenen kruiste met Steve Eloundou Ntere, met de Belgische titel in het cruisergewicht als inzet. Amine Boucetta verloor nipt op punten na een keiharde en technisch hoogstaande kamp. Maar eigenlijk was dat niet zo belangrijk. Het was al onwaarschijnlijk dat hij de tien ronden zonder fysieke problemen had kunnen volmaken.

“Natuurlijk had ik liever gewonnen”, zegt Amine Boucetta. “Maar ik kwam net uit drie zeer moeilijke jaren. Na mijn laatste kamp in 2019 gingen mijn vrouw en ik uit mekaar en kort daarna overleden mijn opa en oma, waar ik een zeer goede band mee had. Ik zag het niet meer zitten, liet me gaan en zocht troost in eten en drinken. Tot ik 110 kilogram woog. Toen vroeg matchmaker Van den Heede me of ik geïnteresseerd was in een kamp op het Gentsboksgala. Mijn broer heeft me toen overtuigd om deze kan te grijpen. Maar ik moest in een drie maanden 20 kilogram afvallen. Mijn broer, ook profbokser geweest, is toen speciaal van Frankrijk naar Gent gekomen om me bij te staan en te trainen. Ik heb toen een zwaar regime gevolgd en bijna dag en nacht getraind. Maar ik stapte wel aan een goede 90 kilogram in de ring toen.”

Dat Belgisch kampioenschap is intussen ook meer dan vier maanden geleden.

“Ik had mijn lesje geleerd hoor”, vertelt Boucetta met een glimlach. “Ik ben niet in dezelfde val gelopen van toen. Ik ben hard blijven trainen en weeg 92 kilogram. Ik kom dus super gemotiveerd en honderd procent getraind in de ring. En weer ga ik er van uit dat ik ga winnen.”  (rl)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent