De Overpoort kan het niet aan: vuilnisbakken puilen uit tijdens eerste feestnacht

 ©  David Van Hecke

Gent -

Enkele cafébazen uit de Overpoort kregen deze week een boete omdat ze hun stoep niet proper hielden, maar op het openbaar domein was het deze week ook niet bepaald netjes.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Cafés krijgen proces-verbaal omdat stoep niet proper is… terwijl feestje nog bezig is: “Ik kan toch moeilijk al beginnen schoonmaken?”

Pizzadozen, blikken bier, glazen flessen en heel veel verpakkingen van frieten. De vuilnisbakken in de Overpoortstraat zaten woensdagnacht propvol. Al tegen middernacht puilden ze volledig uit en kon er geen nieuw afval erbij. Dat werd door de feestgangers er dan maar naast gelegd.

Het was dan ook erg druk in de studentenbuurt: tienduizenden studenten kwamen de start van het academiejaar vieren tijdens de Student Kick-Off. Maar de onsmakelijke taferelen contrasteren met de bedoeling van de recente make-over van de Overpoort. De straat werd opgesmukt en de boodschap was dat de ‘Overpoort 2.0’ voortaan veiliger, comfortabeler en netter zou zijn.

Dat kregen enkele cafébazen ook duidelijk ingeprent, toen ze eerder deze week een boete kregen omdat hun eigen stoep niet schoongemaakt was. Woensdagnacht was van die boodschap alleszins nog niet zoveel te zien...

 ©  SD

 ©  SD

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten