Voetbal Challenger Pro League

Arne Cassaert (Virton) hoopt op rentree tegen Club NXT: “Ik moet wel leren luisteren naar mijn lichaam”

Arne Cassaert knokte zich relatief vlot in de ploeg bij Virton en speelde onder meer mee tegen Beveren. © Belga, EWT

Na twee relatief kalme weken breekt er weer een drukke periode aan voor Club NXT. Volgende week is er een nieuwe opdracht in de Youth League, maar eerst wacht vrijdagavond nog de verste verplaatsing in de Challenger Pro League naar Virton, de ploeg van Arne Cassaert. De Kortemarknaar wordt door Cercle Brugge voor één jaar uitgeleend aan de club uit de provincie Luxemburg.

Koen Verdruye

Zeven tot acht uur op de bus. Het is het lot van al het jonge geweld van Club NXT op de laatste vrijdag van september bij een heen- en terugreis naar en van Virton, dat in de klassering één punt meer telt. De Luxemburgers startten de competitie met vier draws op rij, maar met amper 4 punten kom je al snel onderin terecht. Er werd voor het eerst gewonnen medio september tegen de beloften van Racing Genk, maar Arne Cassaert zat toen al geblesseerd thuis. Hij kwam voor het laatst in actie eind augustus in Deinze.

Ondanks een meervoud aan centrale verdedigers had Cassaert zich vrij makkelijk in de ploeg kunnen knokken. Medio juli kwam het bericht dat de hoog opgeschoten verdediger een jaartje op uitleenbasis voor Virton zou gaan spelen. Begin dit jaar had Knokke hem ook al zes maanden geleend bij Cercle. Een succes, want de kustploeg kon opklimmen van de onderste plaats naar de tweede en plaatste zich zelfs voor de eindronde. Cassaert was actief tot de laatste dag van mei en moest amper een paar weken later alweer de voorbereiding starten bij Cercle.

“Ik kreeg wel een weekje extra vakantie, maar net voor de match tegen Deinze begon ik wat last te krijgen aan mijn hamstring. Ik speelde nog mee, maar een echo bracht toch aan het licht dat er sprake was van een scheurtje. Ik moest een paar weken rusten. Vorige week kon ik dan hernemen. Het was de bedoeling dat ik weer zou spelen tegen Dessel voor de beker, maar op training kreeg ik weer wat last. De dokters vonden het aangewezen dat ik nog wat wachtte.”

Cassaert maakte van de gelegenheid gebruik om een weekendje naar huis te trekken. Zaterdag pikte hij de match van Jong Cercle mee tegen KM Torhout en zag er veel oude bekenden terug. “De club gaf mij toelating om even naar huis te gaan en ik moest de match op Dessel niet bijwonen. Maandag kon ik hernemen, maar het is afwachten of ik kan spelen tegen Club NXT. Ik zal moeten luisteren naar mijn lichaam. Het is de eerste keer dat ik voor een langere periode out was. Het klopt dat ik bij Cercle en Knokke zelden geblesseerd was, maar er is allicht sprake van overbelasting door die heel korte vakantieperiode. Virton begon ook later met de voorbereiding en op korte tijd speelden we veel matchen. Het liep voor mij wel goed. Je moet natuurlijk vechten voor je plaats en er is veel concurrentie, maar ik denk wel dat de trainer tevreden was over mij.”

Geen heimwee

Cassaert heeft het wel naar zijn zin bij Virton. “Ik had in het begin wat schrik, want Virton had toch een moeilijk en woelig jaar achter de rug, maar er loopt nu veel kwaliteit rond. Ik denk wel dat we bij de eerste zes kunnen eindigen, ook al is dit een enorm evenwichtige competitie en weet je niet altijd hoe het zit met die beloften in de reeks. Maar ik beklaag mij dit avontuur zeker niet. De sfeer in de groep is goed. Er zijn ook een paar Vlamingen en het is logisch dat we wat met mekaar optrekken.”

Logisch, want Virton is niet bij de deur, de taal is anders en veel valt er niet te beleven. Het is ook de eerste keer dat Cassaert alleen woont. Sinds augustus nam hij zijn intrek in een flat in Virton. “Heimwee heb ik niet echt. Mijn vriendin kan wel niet mee, maar gelukkig zijn er WhatsApp, Facetime en andere communicatiemiddelen. En als ik mij toch eens dreig te vervelen, is er nog altijd mijn Playstation om mij bezig te houden. Nee, het voelt goed aan. Ik hoop nu alleen om snel weer fit te geraken en mijn plaats in de ploeg weer in te nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten