Lindsay moet van rechter album met naaktfoto’s aan ex-man geven

(themabeeld) ©  Shutterstock

Een Amerikaanse vrouw is door een Amerikaanse rechter gedwongen om een fotoalbum vol intieme beelden van zichzelf terug te geven aan haar ex-man. “Dit is ongelooflijk gênant en vernederend.”

Bron: Salt Lake Tribune

Na een huwelijk van 25 jaar gingen Lindsay en Christopher Marsh uit de Amerikaanse staat Utah in april van dit jaar uit elkaar. De twee kwamen vrij snel overeen hoe ze hun goederen onderling zouden verdelen, al was er wel één twistpuntje: een boudoir fotoalbum vol intieme beelden van Lindsay die het koppel in het begin van hun huwelijksjaren had laten maken. Lindsay droeg vaak alleen lingerie op de foto’s, soms was ze zelfs helemaal naakt.

Haar ex wilde het album naar eigen zeggen niet zozeer omwille van de foto’s, maar wel “omwille van de liefdevolle berichtjes die ze erbij geschreven hadden”. “Om ze te blijven koesteren.”

Er kwam een juridisch geschil van en de zaak zou uiteindelijk uitgevochten worden voor een rechtbank in Davis County. En wat bleek: de rechter beval Lindsay om het album terug te geven aan haar ex. Na protest van de vrouw stond de rechter wel toe dat de oorspronkelijke fotografe de beelden eerst zou bewerken en de intiemste plekjes zou “bedekken”.

In eerste instantie wilde die dat niet doen - “om geen afbreuk te doen aan haar foto’s en haar reputatie als boudoirfotograaf” - maar toen ze hoorde dat anders een andere fotograaf het wel zou doen, keerde ze haar kar. “Gelukkig, anders moest ik mijn naaktfoto’s gewoon aan een derde geven”, aldus Lindsay.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Originele album bewaren

Uiteindelijk werd een bewerkte versie van het album aan Christopher Marsh gegeven. Hoewel Lindsay haar ex niet publiekelijk wilde aanvallen, wilde ze toch met haar verhaal naar buiten komen. Om dergelijke gevallen in de toekomst te voorkomen. “Het is ongelooflijk gênant en vernederend”, verklaarde ze. “Maar de enige manier om te vermijden dat iemand anders in dezelfde situatie terechtkomt, is om mijn verhaal te vertellen en te laten zien dat zulke zaken echt niet oké zijn.”

Lindsay moet het originele album ook zeker nog tot december bewaren. Tot dan heeft haar ex de tijd om bezwaar te maken als hij niet tevreden zou zijn met de manier waarop de beelden werden bewerkt. “Maar het was hem toch alleen om de tekst te doen?”, zegt Lindsay. “Wel, die heeft hij nu. Ik heb het vonnis uitgevoerd, ook al voel ik mij er zwaar door geschoffeerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten