Amerikaanse producent maakt serie over de vrouw achter Van Gogh

 ©  © Stefano Ravera

De Amerikaanse productiemaatschappij Double Nickel Entertainment zal een serie maken over de schoonzus van Vincent van Gogh. De drama- en documentairerechten van het biografische boek ‘Alles voor Vincent’ van Hans Luijten, over Jo van Gogh-Bonger, zijn verkocht aan het bedrijf uit New York. De serie wordt ontwikkeld samen met het Van Gogh Museum in Amsterdam.

mtmBron: BELGA

Jo (1862-1925) was getrouwd met Vincents broer Theo en werd op haar 28ste weduwe. Zij zorgde er vervolgens voor dat het werk van de kunstschilder na zijn dood wereldfaam verwierf. “Dankzij haar onvermoeibare inzet werd het artistieke genie Van Gogh dat wij vandaag de dag kennen erkend”, aldus het museum.

Voor de biografie deed Hans Luijten van het Van Gogh Museum tien jaar lang onderzoek. Het boek verscheen in 2019 bij Uitgeverij Prometheus.

Luijten werkt mee als uitvoerend producent aan de serie. Journalist en auteur Russell Shorto is coproducer. De productiemaatschappij verwacht dat het publiek in de ban zal raken “van dit opmerkelijke, feministische verhaal over passie, liefde en kunst”, staat in een verklaring.

Waar en wanneer de serie is te zien, is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten