Liefde voor garnalen en Herman Brusselmans verklapt het geslacht van zijn kind: dit was ‘De slimste mens ter wereld’

‘De allerslimste mens’ komt op toerental. De aflevering van donderdag haalde het hoogste niveau tot dusver, met drie aan elkaar gewaagde spelers. Maar toch stal jurylid Herman Brusselmans de show. Door zijn speciale relatie met garnalen, en door het geslacht van zijn ongeboren kind te onthullen.

De winnaar van donderdagavond:

Een aflevering op het scherp van de snee, maar onze hoofdredacteur Liesbeth Van Impe leest ook de tv-bladzijden van Het Nieuwsblad goed. In een ijzersterke filmpjesronde wist ze alles over Factcheckers. Ze won haar eerste deelname met meer dan 100 seconden voorsprong op Bart Cannaerts.

De verliezer:

In de finale sloeg de vermoeidheid sloeg toe bij jonge papa Thomas Huyghe. Hij vergat twee stadsdelen van New York en werd tactisch afgetroefd door Bart Cannaerts, die zich slim liet zakken.

(Lees verder onder de video)

De nieuwkomer van maandag:

Radio 2-dj en ex-Slimste Mens Peter Van de Veire.

(Lees verder onder de video)

De beste quotes:

Erik Van Looy: “Eet jij graag garnalen, Thomas?”

Thomas Huyghe: “Heel graag. Maar ik eet meer préparé dan garnaal, hoewel ik garnaal lekkerder vind. Je vindt préparé gewoon sneller.”

Van Looy: “Euh, dit wordt een raar gesprek.”

***

Herman Brusselmans: “Ik ben zot van garnalen. Ook omdat het een speciale betekenis voor mij heeft. Ik geef mijn penis als bijnaam ‘de garnaal’.”

Jennifer Heylen: “Ik ken iemand die zijn penis ‘de scampi’ noemt.”

Brusselsmans: “Dan is de zijne een stuk groter dan de mijne.”

(lees verder onder de foto)

Herman Brusselmans zocht inspiratie in de zaal om babynamen te vinden. ©  Play4

Het mooiste moment:

Behalve over zijn eigen geslacht praatte Herman Brusselmans ook over dat van zijn ongeboren kind. Zijn vriendin Lena is zwanger van een zoontje, verklapte hij. “We zoeken nog een naam. Dus ik wijs iemand aan in het publiek en dat wordt de naam van mijn kind.” Waarop hij een zekere Hendrik aanduidde. “Sorry, mijn vinger wees verkeerd.” Bart Cannaerts opperde de naam van zijn favoriete romanpersonage. “Oké. Suske Brusselmans.”

De tussenstand

1. Bart Cannaerts (11 afleveringen)

2. Jonas Geirnaert (5 afleveringen)

3. Delphine Lecompte (4 afleveringen)

4. Jelle Cleymans (4 afleveringen)

5. Lotte Vanwezemael (3 afleveringen)

 (dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook