K3 is weer even K2: “Hanne neemt rust. Ze moet voor zichzelf én de baby zorgen”

 ©  VTM

Nu Hanne mama wordt, staat K3 op het podium als K4. Maar donderdag waren ze weer even K2. Terwijl Marthe en Julia het publiek klaarstomen voor het nieuwe album ‘Vleugels’, last hun zwangere vriendin platte rust in. Broodnodig, klinkt het. “Vorig weekend vijf shows, dit weekend zes. Logisch dat Hanne naar haar lichaam luistert.”

Guy Van Vliet

Bij een nieuw album horen interviews en opnames. Niks ongewoons voor K3. Behalve dan dat Marthe De Pillecyn (26) en Julia Boschman (20) er gisteren met hun tweetjes voorstonden. Hanne Verbruggen (28), die in december haar eerste kindje verwacht, was er niet bij.

“Niets ergs, hoor”, stellen haar collega’s gerust. “Hanne moet gewoon naar haar lichaam luisteren en rusten. Vorig weekend speelden we de eerste vijf shows van onze Nederlandse tournee. En dit weekend hebben we weer zes shows. Hanne treedt nog steeds op met dezelfde energie. Maar dan is het logisch dat ze nu beslist om een vrije dag te nemen. Ze moet voor zichzelf én voor de baby zorgen.”

LEES OOK. Hanne van K3: “Zwangerschap valt mee, enkel zien dat ik niet op mijn adem trap”

Dat het meidentrio voor een nieuwe situatie staat, nu een van hen mama wordt, laat zich stilaan voelen. “Vroeger lieten we alles op ons afkomen. Maar door de zwangerschap kijken we meer naar de toekomst. Wat als er complicaties zijn? Wat als het kindje er is? Niet enkel het leven van Hanne verandert voorgoed. Ook dat van K3.” Eén voordeel merken Marthe en Julia wel al. “Onze agenda werd vaak last minute omgegooid. Dat zal nu niet meer kunnen. In dat opzicht is de baby voor K3 een win-winsituatie.”

Ondanks haar zwangerschap blijft Hanne optreden. “Maar logisch dat ze ook beslist om vrije dagen te nemen.” ©  VTM

Drie-eenheid

Ook hun voorgangsters wisten welke impact een zwangerschap kan hebben. Eerder stonden Karen Damen en Kristel Verbeke al zwanger op het podium. “Het hoeft dus geen probleem te zijn”, zegt Marthe. “Ik vind het alleen gek dat Julia en ik nu ook voortdurend de vraag krijgen of we een kindje plannen. Dat is een heel persoonlijke vraag.”

Meer zelfs, onlangs werd Marthe verkeerdelijk gefeliciteerd met háár zwangerschap. “Mensen zien ons als een drie-eenheid”, zegt Julia. “Als ik een keer alleen op stap ben, krijg ik ook steevast de vraag waar de anderen zijn. Maar ik ben amper 20, ook voor mij het raar als mensen denken dat ik nu al aan een kind wil beginnen.”

Open boek

Het is niet de eerste, en zeker niet de laatste keer dat K3 met valse verhalen te maken krijgt. Zoals vorige zomer, toen een Nederlandse roddeltante een gerucht verspreidde over Julia en Metejoor achter de schermen bij The voice kids – binnenkort zien ze elkaar terug in Liefde voor muziek. “Ik heb schijt aan wat die mensen zeggen”, zegt Julia. “Zij die ertoe doen voor mij, weten hoe het zit.”

LEES OOK. Nieuw seizoen ‘Liefde voor muziek’ belooft clash der genres: K3, DAAN, Stef Bos en Metejoor bij kandidaten

Over de plaat, dan maar. Ook op Vleugels, dat binnenkort verschijnt, zijn de K3-leden een open boek. “We proberen in elk nummer een boodschap te steken. In Bubbel, bijvoorbeeld, over durven praten als je een slechte dag hebt. Kinderen doen dat niet altijd. En de impact daarvan wordt onderschat. Onze muziek kan helpen. We krijgen veel reacties van ouders en kinderen, die zeggen dat ze steun halen uit onze liedjes. “Dat we zoveel kunnen betekenen, dat mensen zich aan onze muziek optrekken, is iets wat ons echt raakt.”