Yellow Tigers zijn na nederlaag Kameroen zeker van kwalificatie voor tweede ronde op WK volleybal

 ©  BELGA

De Yellow Tigers (FIVB-13) zijn zeker van hun plaats in de tweede groepsfase van het wereldkampioenschap volleybal. Ze hoefden daarvoor donderdag zelf niet in actie te komen. Puerto Rico (FIVB-19) hielp hen een handje door op de vierde speeldag met 3-0 (25-23, 25-16, 25-11) te winnen van Kameroen (FIVB-27).

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Zelf geven de Tigers vrijdag in hun wedstrijd van de vierde speeldag Nederland (FIVB-10) partij, zondag sluiten ze de eerste groepsfase af tegen Kameroen. In de stand van groep A zijn ze met twee zeges en een nederlaag derde. Italië (FIVB-3), dat eerder op de dag Kenia (FIVB-29) met 3-0 (25-15, 25-23, 25-17) versloeg, gaat met vier zeges aan de leiding, voor Nederland (drie zeges).

Vierentwintig landen zijn ingedeeld in vier poules van zes ploegen. Uit elke poule stoten vier landen door naar de tweede ronde. Daarin worden twee poules van acht landen gevormd, waarbij de onderlinge resultaten van de eerste ronde worden meegenomen. Wie in de tweede ronde in de top vier van zijn groep eindigt, mag naar de kwartfinales.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten